Malo kišno vrijeme, malo ravnodušnost, malo nedostatak sadržaja. I Hrvati su Dan neovisnosti proslavili većinom samozatajno ili u šopingu, a hrvatske zastave vrlo su skromno pokazivali.

Galerija


Da nije bilo kiše, parkirališta šoping centara sigurno bi bila prazna, a Hrvati u domoljubnom zanosu. Na pitanje idu li u šoping, neki od naših sugovornika, odgovaraju kako idu prvo potrošiti novac, a onda doma na odmor. Neki će prvo na frizuru, dok neki misle kako bi danas sve trebalo biti zatvoreno, osim Crkvi.

Vezani članci Darinko Kosor (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Kosor: "Ako Dan neovisnosti ne ostane državni blagdan, HSLS neće glasati za zakon" Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV otkriva koji je praznik Hrvatima najvažniji, ali i koji bi najradije ukinuli

Osječki narod veselio se u zatvorenom. Svi su se povukli unutra, mobiteli, televizori i to je to. Sve zastave bi također bile vani da nije mokro. Kako izgleda hrvatsko jedinstvo kada je najteže, službe su združeno pokazale u Karlovcu. Zapovjednik Javno-vatrogasne postrojbe Grada Karlovca napominje kako se svake godine uvježbavaju, kupuju novu opremu te prate trendove.

Kaže da nemaju financijskih problema. Načelnik Karlovačke PU Darko Bratić napominje kako danas nemaju problema i da imaju dovoljno ljudi za riješiti svaku situaciju. Voditelj HGSS-a Nikica Spudić napominje kako su na vježbi volonteri i da je njima, konkretno, svaka kuna dobrodošla.

U Šupljoj crkvi u Solinu, djeca su izložila domoljubne motive i to kako bi se učila povijest. Budućnost nam je pak, počela prije prije 27 godina, a neki od ispitanih Karlovčana rekli su nam kako se na ovaj svečani dan osjećaju slobodno i neovisno.