Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tristotinjak tisuća građana nije u stanju plaćati račune i vraćati dugove, koji su narasli do enormnih razmjera.


Osim onih koji su zapali u dugove pa su im računi blokirani zbog neplaćenih režija, stambenih kredita do najviše par stotina tisuća kuna, ima i 'velikana' dužnih desetke i stotine milijuna kuna, i upravo će njih početi istraživati Državno odvjetništvo.

Vezani članci Slika nije dostupna Donosimo izračun: Evo kolika će vam biti rata kredita iza Nove godine Slika nije dostupna Milanović: Želimo zaštiti potrošače od banaka!

Novi list, naime, doznaje, da je stotinjak dužnika s ukupnim dugom od 4,3 milijarde kuna, pod povećalom DORH-a, jer u nekima od njih nije jasno, ističe se, kako je netko uopće dobio kredit od nekoliko desetaka ili nekoliko stotina milijuna kuna.

Jeste li znali da dug državi možete prebiti - dugom države?

'Riječ je o ljudima koji se nikada nisu bavili nekakvim značajnim poslovima, a odjednom su dobili visoke kredite kojima su kupovali vrijedne nekretnine. Nije teško vidjeti razliku između onoga tko godinama pokušava pokrenuti ili spasiti posao i onoga tko odjednom ima kredit za kupnju nekretnina i nikako nije jasno kojom bi to zaradom osim preprodajom nekretnina vratio taj kredit. Ne radi se samo o tim ljudima, nije jasno ni kako su im banke odobravale kredite', otkrivaju iz DORH-a, piše Novi list. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook