Piju pa voze i unatoč kaznama čine to ponovno, a kad ubiju bježe. U četvrtak navečer u Rijeci je uvhaćena vozačica s gotovo 3 promila. U petak je u Šibeniku odbjegli motociklist na zebri pokosio staricu. Split se još oporavlja od nesreće u kojoj je na pješačkom prijelazu poginula studentica. Građani i struka zbog svega traže strože kazne.

Galerija


Lampioni su postavljeni na mjestu pogibije 19-godišnje studentice u Splitu. Studenti pješački prijelaz na Poljičkoj cesti prelaze s dvostrukim oprezom.

Vezani članci Bura, ilustracija Vjetar otežava promet na Jadranu, iz HAK-a uputili važno upozorenje za sve koji kreću na put Dječak u autu Policija na autocesti zaustavila petogodišnjaka koji je u terencu jurio kupiti si Lamborghini

Djelatnica HAC-a, koja je nesreću skrivila s više od jednog promila alkohola u krvi, u istražnom je zatvoru. Ovo joj nije bila prva nesreća koju je skrivila u pijanom stanju.

Iz HAC-a poručuju kako nemaju utjecaj na ponašanje svojih djelatnika izvan radnog vremena te da će, ukoliko to utvrde, nadležna tijela prema djelatnici poduzeti radno-pravne mjere.

Zbog pijane vožnje sa smrtnim ishodom bez posla je ostala riječka pročelnica za sport. Prije dva mjeseca usmrtila je 41-godišnjaka. Ni njoj to nije bio prvi slučaj vožnje u takvom stanju.

Prema Zakonu, recidivisti koji su najmanje tri puta u tri godine uhvaćeni alkoholizirani za upravljačem, ostaju 2 godine bez vozačke i moraju na izvanredne liječničke preglede. Kazne za vožnju pod utjecajem alkohola su od 700 do 15 tisuća kuna. Za mnoge je to premalo.

I prometni stručnjaci slažu se za kazne adekvatne primanjima. Za recidiviste, pak, umjesto oduzimanja vozačke, predlažu uzimanje automobila. ''Oni koji nemaju vozačku opet idu za volan i kod takvih koji to ponavljaju očito kazne nisu dovoljne i treba naći načina s kojim opetovano rade prekršaje'', smatra prometni stručnjak Marko Šoštarić.

Samo prošli tjedan policija je u prometu zaustavila više od 40 recidivista. Resorni ministar u četvrtak je najavio promjene. ''Krećemo u jednu širu akciju koja bi trebala možda rezultirati i potpuno novim Zakonom o sigurnosti na cestama'', rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

MUP će ovaj vikend u patrolu s maksimalnim brojem policajaca. Poručuju da od nedjelje vozači moraju i danju imati upaljena svjetla. Provjeravat će brzinu i alkohol s posebnim naglaskom na recidiviste.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr