Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prosvjed ribara

'Kako reći da nema kruha na stolu?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici najvećeg proizvođača slatkovodne ribe u Hrvatskoj, Ribnjaka iz Donjeg Miholjca od danas su u štrajku.

Račun poduzeća je blokiran. Pedeset radnika plaću nije primilo puna četiri mjeseca. Imovina tvrtke, zbog neplaćenih dugova, u vlasništvu je jedne austrijske banke. Riba, u 650 hektara velikim ribnjacima, hranu nije dobila punih godinu dana. Radnici su očajni, jer im banke prijete ovrhom kuća i stanova.

Pročitajte i ovo Razvoj slavonskih sela - 5 Sela u blatu Ova su sela svi prekrižili: "Nitko nema pitku vodu, struju, uličnu rasvjetu. Kao da živimo u 15. stoljeću" Đakovački bušari - 1 Vrijeme je za zabavu Afrička svinjska kuga je prošlost, otjerale je strašne buše: Pogledajte atmosferu s veselog karnevala u Slavoniji

>> Riječni ribari prosvjeduju zbog zabrane ribolova

'To nam je država dala. To nam je Jadranka dala, ona bi bila sretna da nas Slavonaca nema. Eto, jučer u Saboru se prepucavaju, a svi imaju velike plaće, a nas, koga briga za radnika i seljaka', rekao nam je radnik Bernard Dukmenić.

'Kako reći da nema kruha na stolu? Imam curicu na školovanju u Osijeku, što da joj kažem, da ću je sutra povući sa školovanja', ističe radnik Tomislav Pavlović.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene