Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio vlasnik zgrade

Sanacija Hoto tornja: Zbog opasnosti mijenjaju 200 kg teške staklene stijene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toranj u Savskoj ulici s kojeg su u dva navrata padale staklene stijene teške 200 kilograma, bit će u cijelosti saniran ove jeseni.

Prema najavama vlasnika zgrade - njemačke tvrtke Signa, koja je toranj kupila od HOTO grupe, uznemireni vijestima zbog loma i pada stakla, pokrenuli su internu istragu o razlozima ovih neželjenih događanja, te su krenuli u poduzimanje svih mjera zaštite.

Pročitajte i ovo Toranj - 1 Rajski, ali bespravni vidikovac Sagradio toranj iz snova od 34 metra, no on se upravo ruši: "Osjećao sam se kao da sam u raju" Slika nije dostupna Drugi put u mjesec dana Palo staklo s tornja u Savskoj, ozlijeđen zaštitar i oštećeno vozilo

'Mogućnost loma stakla primijenjenim metodama sanacije biti će svedena na najmanju moguću mjeru, dok će primjenom specijalnih materijala i u slučaju loma stakla, pad na ljude, pločnike ili zgradu biti u potpunosti onemogućen', uvjerava Slaven Dellale, hrvatski zastupnik tvrtke Signa.

>> S vrha Hoto tornja pala ogromna staklena stijena!

To konkretno znači i zamjenu svih stakala na tornju pokaže li se nužnim, pojasnio je. Iz Signe ne žele upirati prst u bilo kojeg izvođača radova, ali su, kako kaže Dellale, uvjereni da je tijekom izgradnje bilo propusta, pa čak i korištenja nedovoljno kvalitetnih materijala zbog čega su staklene stijene i počele padati.

'Izrađeni su troškovnici s preciznim opisom i opsegom radova, a na osnovu ekspertize koja je napravljena nakon predzadnjeg loma na Tehničkom sveučilištu u Innsbrucku', pojašnjava Dellale uvjeren kako će do konca ove godine svi sanacijski radovi biti gotovi, a time i opasnosti iznad glava Zagrepčana svedeni na minimum. I prije početka sanacijskih radova, vlasnik zgrade ojačati će i produžiti zaštitnu skelu i to u području od stabala do tramvajske pruge. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene