Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kajin: Thompson širi poruke mržnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Thompson je politički projekt i oko njega je potrebno napraviti sanitari kordon, smatra saborski zastupnik Damir Kajin.

Prema njemu Thompson je projekt političke desnice koja ne želi Hrvatsku vidjeti u Europi, a samog Thompsona smatra dobrim biznismenom koji zna manipulirati prizemnim emocijama i materijalno se okoristiti simbolima.

Pročitajte i ovo Jarun najveća zona bez automobila - 2 Zabrana Na Jarun se više ne smije automobilom, pročelnik Pavuna otkrio kako će Zagrepčani sada do rekreacije i roštilja: "Idealno bi bilo..." Slika nije dostupna Mariborske vlasti na muci "Prevelik sigurnosni rizik": Slovenska policija preporučila zabranu Thompsonovog koncerta

'Ja protiv Thomspona nemam ništa no imam puno protiv onoga što simbolizira, a radi se o politici jedne nepovijesne tvorevine, ' rekao je Kajin.

Projekt Thompson povezan je s velikim novcem i to je razlog zašto se on nikada neće ograditi od te ikonografije, naveo je Kajin koji je siguran da o Thompsonu treba pričati jer ga 'šutnja jača, a što mi više govorimo o njegovim koncertima to je slabiji.' 

>> Thompson će ipak nastupiti u Istri

>> Thompson dobrodošao u Osijek

>> Zabranjen Thompsonov koncert u Umagu?!

>> Zbog zabrane koncerta Thompson tuži Grad Pulu

Kajin poručuje da Thompson kao čovjek u Puli može raditi što želi, ali da kao glazbenik snosi odgovornost za poruke koje odašilje i atmosferu koju stvara, te stoga ne može širiti mržnju s pozornice.

'Osim Jasenovca, vjerojatno ništa tako ne simbolizira NDH kao poklič ˝Za dom spremni˝ koji se može čuti na Thompsonovim koncertima, a neki ga sada priželjkuju i u Istri', rekao je Kajin. 

Također je pojasnio da se kojim slučajem NDH održala 'nikad se hrvatska zastava ne bi vijorila u Istri, Zadru, Rijeci, možda čak ni u Čavoglavama pa stoga takve koncerte nikako ne treba organizirati u antifašističkoj Istri'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene