Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Thompson će ipak nastupiti u Istri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jasnog NE u Puli i Umagu, Thompson je pronašao mjesto u Istri gdje je dobrodošao. Tako će 28. kolovoza održati koncert na stadionu u Žminju, u sklopu tradicionalne pučke fešte Bartulje.

Ovu informaciju potvrdio je i HDZ-ov načelnik općine Žminj Ratko Jeromela. Tvrdi da je sve dogovoreno, iako još s Thompsonovim menagerom nije ništa potpisano. 

Pročitajte i ovo Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu Slika nije dostupna 'Ne slažemo se s odlukom Švicaraca' Ministarstvo vanjskih poslova stalo na Thompsonovu stranu

>> Thompson dobrodošao u Osijek   

>> Zabranjen Thompsonov koncert u Umagu?!  

>> Zbog zabrane koncerta Thompson tuži Grad Pulu  

Dodaje da njihovoj općini nastup Thompsona itekako odgovara, pogotovo zbog skromnog općinskog proračuna kojeg namjerava popuniti prodajom ulaznica od koncerta.  

Jeromola nadalje objašanjava kako se u Žminju, i za vrijeme komunizma i fašizma, oduvijek govorilo i pjevalo hrvatski. Za ustašku ikonografiju kaže da je isključivo stvar policije i sudstva. 

Zdravko Barišić, Thompsonov menager, najavio je tužbu protiv pulskih vlasti zbog ugrožavanja prava na slobodu javne riječi. Dodao je kako ne odustaje od Istre niti od pulske Arena te najavio kako će se koncert u kolovozu zvati ' Za slobodnu riječ hrvatsku'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene