Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kajin: Prva zadaća nove vlade usklađivanje starih i novih umirovljenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik IDS-a i nositelj liste u osmoj izbornoj jedinici Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako je "konačno svima jasno da neće doći do izjednačavanja novih i starih umirovljenika".

"To je bila čista obmana te stoga smatram da će prvi zadatak nove Vlade biti upravo usklađivanje starih i novih umirovljenika jer su umirovljenici od 1993. do danas bili i jesu najveće žrtve svih hrvatskih reformi", rekao je Kajin. Dodao je kako niti jedan problem koji se tiče umirovljenika nije riješen u cijelosti te stoga drži kako je "HSU bio isključivo tampon između legitimnih zahtjeva umirovljenika i Vlade".

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti" Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko

Kajin se osvrnuo i na nedavnu izjavu SDP-ova premijerskog kandidata Ljube Jurčića koji je ustvrdio kako "Uljanik treba preseliti iz središta Pule". "Uljanik je svetinja i nitko neće preseliti Uljanik, jer je to nemoguća misija. Uljanik treba tretirati kao sva ostala brodogradilišta, a o njegovoj privatizaciji ne želimo ni čuti",
poručio je Kajin.

On se složio s Jurčićem da se Istra ne može razvijati ako se ne razvija cijela država, no drži kako upravo iz tog razloga Hrvatsku treba regionalizirati. "Hrvatsku treba radikalno regionalizirati na način da najmanje trećina svih poreza i doprinosa koji se ostvaruju na području svake županije ostane toj regiji", zaključio je Kajin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene