Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan pobjede nad antifašizmom

Kajin: Nikad više, nikome više i neka se ne zlorabi pojam antifašizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Damir Kajin (ID) podsjetio je u petak na 70. obljetnicu pobjede nad fašizmom, te izjavio kako Domovinski rat i antifašistički rat, trebaju biti biti stupovi Hrvatske.

Kada bi se Hrvatska ispravno postavila, nacija bi i od jednog i drugog pokreta imala itekakve koristi, zato nemojmo rastakati ono što svijet poštuje i na čemu postoji, rekao je Kajin u Hrvatskom saboru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZATVORENA MEMORIJA Imaju biblioteku s više od 20.000 knjiga, a ne mogu je otvoriti javnosti: Zašto su antifašisti u nemilosti hrvatske države? Josip Broz Tito - 2 Povratak u prošlost Tko je pobijedio u koroni, Tito ili Tuđman? "Lijepo je, ali nema više posjetitelja kao nekada"

Pobjeda nad nacifašizmom, kaže, najveća je pobjeda civilizacije, pobjeđeno je apsolutno zlo, počeo se stvarati novi svijet čije vrijednosti i danas baštinimo.

Kajin ističe da je "mala Hrvatska u svemu tome imala veliko mjesto".

Kajin: Istra je na putu da se feudalizira

Malo je europskih zemlja imalo tako autentičan pokret otpora, malo je zemalja koje su bile okupirane, a na čelu su imale osobu koju je cijeli svijet uvažavao. Naravno, mislim na Josipa Broza Tita, konkretizirao je Damir Kajin.

Kajin priznaje da se po završetku 2. svjetskog rata mnogo toga izrodilo - dogodio se istarski egzodus, Bleiburg, Križni put, kolektivizacija, Goli otok, ali, kako tvrdi, kada se stane na loptu "može se reći da je malo koja zemlja bila socijalnija, od one u kojoj smo tada živjeli".

"Nikad više, nikome više i neka se ne zlorabi pojam antifašizma", kazao je Kajin. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene