Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačna odluka

Pusić o izbacivanju Čačića: On nas je svojim postupcima doveo do ovoga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na konferenciji za novinare u četvrtak HNS-ovci su javnost obavijestili o detaljima jučerašnje jednoglasne odluke stranačkog predsjedništva o isključenju Radimira Čačića iz stranke.

Tijekom konferencije povodom izbacivanja Radimira Čačića iz HNS-a Vesna Pusić rekla je kako je njihova obaveza bila reagirati na  njegove poteze proteklih 10 mjeseci.

Pročitajte i ovo VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Ministri iz SDP-a bez komentara Mrak Taritaš: Odluka o isključenja Čačića pokazuje jedinstvo stranke

Objasnila je kako su odlučili reagirati na sve poruke i akcije u posljednje vrijeme.

Čačić je stranku, tvrdi Pusić, doveo u situaciju u kojoj su se morali pitati ima li perspektivu ili ne. Smatrali su da će njegova aktivnost prestati u skladu s onim što je govorio prije odsluženja kazne, međutim počeo je iznositi ideje koje su predsjedništvo potaknule na odluku.

'Radimir Čačić je intenzivirao komunikaciju u javnosti koja je išla direktno na destabiliziranje stranke, naročito na sjeverozapadu Hrvatske, te neovlašteno sazivao sastanke', rekla je Pusić

'Počele su se provoditi ideje i dogovori oko partnerstva u ime stranke. Naša je dužnost da zaštitimo stranku i kolege na sjeverozapadu koji su bili pod pritiskom', objasnila je Pusić.

'On nas je svojim postupcima doveo u ovu situaciju', zaključila je.

Novinari su je nakon toga pitali kako je mogao pregovarati u ime stranke kada je isključen iz svih bitnih funkcija.

'Ni nama nije jasno kako, ali pregovarao je. Vama je jasno da netko tko je dugi niz godina bio predsjednik stranke nikad nije običan član',  zaključila je.

'Više nema govora o destabilizaciji'

O destabilizaciji stranke više nema govora, tvrdi Pusić, pa ni kada Čačić izađe iz zatvora. Odgovarajući na pitanje je li se zbog nemogućnosti komunikacije s izbacivanjem moglo pričekati do izlaska, Pusić je rekla 'reagirate onda kada osjetite da je potrebno reagirati' i dodala kako nema govora da se ne bi mogao oglasiti u javnosti jer se već vrlo izričito oglašavao.

Čačić nema pravo na žalbu

Odluku o izbacivanju donijelo je Predsjedništvo i po statutu Čačić nema pravo na žalbu, rekla je Pusić.

Reagirala je i na navode da se radi o njihovom osobnom sukobu.

'Moram reći da to sa osobnim sukobom nema veze, ali ono o čemu se radi je dilema između prošlosti i budućnosti HNS-a. I ono o čemu se jučer odlučivalo je ima li generacija koja dolazi šanse pronaći ideju za vođenje Hrvatske', rekla je.

Odluka je konačna

Podsjetimo, HNS je odluku o izbacivanju donio u srijedu.  Nakon njezine objave Pusić je naglasila kako je ona konačna i donesena u skladu sa Statutom i Pravilnikom o članstvu u HNS-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene