Kafić Charlie
Kafić Charlie Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Financijska agencija podnijela je prijedlog za otvaranje stečaja nad Charliejem d.o.o., tvrtkom koja upravlja legendarnim zagrebačkim kafićem "Charlie" navodeći kako su razlog za otvaranje stečaja neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u iznosu od 38.908 kuna.


U prijedlogu Fine upućenom zagrebačkom Trgovačkom sudu navodi se da Charlie ima četiri zaposlenika, oročen novac i otvorena dva računa u jednoj komercijalnoj banci te da nema drugih podataka o imovini te tvrtke.

Vezani članci Slika nije dostupna I slavni su se digli na noge: '50 nijansi sive je masturbacija na finjaka!' Slika nije dostupna Osječani u šoku: 'Hitna je otišla, ali je tijelo pokojnika još satima bilo na ulici'

Kafić Charlie u zagrebačkoj Gajevoj ulici, u neposrednoj blizini Trga bana Josipa Jelačića, desetljećima je najpoznatije mjesto zagrebačke "špice" od njegova otvaranja u lipnju 1972. Vlasnik i osnivač Charlieja bio je bivši nogometaš Dinama Mirko Braun (Charlie), a nakon njegove smrti 2004. vođenje lokala i tvrtke preuzela je njegova supruga Zdenka.

Kultni kafić na početku Gajeve ulice bio je i ostao "baza", mjesto okupljanja Zagrepčana i njihovih gostiju, naročito subotom, ali omiljeni kafić mnogih političara, poduzetnika, sudaca i odvjetnika, novinara, policajaca, glazbenika i sportaša.

Charlie je i lokal, kako je isticao Vlado Gotovac, iz kojeg "kreću sve političke kampanje". Bivši predsjednik Stjepan Mesić ispred tog kafića prikupljao je potpise za svoju kampanju 2000., a i sada je Charlie, uglavnom vikendom, mjesto "dnevnog boravka" brojnih hrvatskih političara te lokal koji, kako je utvrdio sociolog i publicist Slaven Letica, ocrtava "socijalnu strukturu hrvatskog društva". (Hina)