Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisni savjeti

Kada krenuti na more da izbjegnete gužve?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistička sezona je u punom jeku, što znači da je gužva na prometnicama diljem Hrvatske vrlo česta pojava.

Ukoliko ovaj vikend krećete na more i bilo bi vam drago izbjeći gužve, poslušajte neki od sljedećih savjeta. Nikša Bjelajac iz HAK-a za odlazak na more preporučuje petak ujutro ili petak kasno navečer. Kao drugu opciju predlaže putovanje u subotu poslijepodne. Za odlazak s mora i vraćanje u unutrašnjost savjetuje nedjelju ujutro.

Pročitajte i ovo Sara Duvnjak, novinarka Nove TV početak sezone Ekipa Dnevnika Nove TV uputila se prema moru kroz gužvu: "Dobra vijest je da nema poskupljenja cestarine cijelo ljeto" Slika nije dostupna VRUĆ TURISTIČKI VIKEND HAK upozorava: Posvuda zastoji, kolone su ponegdje bile duge i više od 20 km

Najveće gužve, točnije, vožnja u koloni očekuje su od danas popodne pa do subote dopodne i to od Lučkog pa do Karlovca te do Bosiljeva 2, od kuda se promet zatim račva prema Rijeci i Splitu.

Gužva se očekuje i na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i sa Srbijom. Iz Hrvatskom autokluba vozačima koji će se kretati cestama cesti A3, Bregana-Slavonski Brod-Lipovac te riječkoj na riječkoj obilaznici također savjetuju da se oboružaju živcima. Velik broj turista garantira i gužvu na trajektnim lukama Jablanac i Prizna te Brestova i Valbiska, odnosno Zadar i Split.

Vozačima se savjetuje da prije kretanja na put provjere ispravnost vozila te da na putovanje krenu odmorni. Vožnja u kolonama i gužve po cestama ipak će biti izdržljivije uz osjetno niže temperature i promjenjivije vrijeme koje će se zadržati sve do nedjelje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene