Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUKOB S MESNICOM

''Kad su se počela dirati djeca u kontekstu nekog klanja, otrova, užasa, to nas je stvarno pogodilo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekolicina onih koji meso ne jedu i ne vole okomila se i napala mesare iz Viškova pokraj Rijeke. Ni mesari nisu ostali dužni veganima.

Jedna je objava na društvenim mrežama za vlasnike mesnice bila previše. Prethodilo joj je tridesetak drugih koje su, kako kažu vlasnici mesnice, na njihovu Facebook profilu, objavile osobe s lažnim profilima.

Pročitajte i ovo Šime Spajić DOBRA PRILIKA Ovo se zanimanje danas u Hrvatskoj posebno traži, početna plaća je 7000 kuna, ali...: "Baš i nije privlačan posao, iako je neloše plaćen" Strukovna zanimanja, upisi učenika na ljetnom roku (Foto: Dnevnik.hr) Ne pomažu ni stipendije Tržište ih traži, ali interesa nema: Zašto mladi ne žele u strukovne škole, već svi hrle na ekonomiju

''Kad su se počela dirati djeca u kontekstu nekog klanja, otrova, užasa i djece, to nas je stvarno pogodilo. Ne vidim baš razloga, zašto baš nas, mi smo mala obiteljska mesnica. Diči nas tolerancija i suživot sa svim ljudima'', rekao je Danijel Čučković, vlasnik mesnice.

U veganskoj zajednici o ovom se slučaju naveliko raspravlja. Smatraju da su negativni komentari ovoj mesnici upućeni, jer su fotografije na službenom Facebook profilu mesnice – neprimjerene.

''Ukoliko netko zakolje svinju i stavlja njezine nogice u usta, stavlja uši, maskira se u nju, pleše s lešom to pokazuje njihov odnos prema životu i prema svjesnim i osjećajnim životinjama'', rekao je Robert Međugorac, bioetičar. Udruga prijatelji životinja osuđuje sve vrste nasilja i poziva na razumijevanje vegana.

''Svi oni koji znaju koliko veganstvo znači toj osobi i koliko je ono ugrađeno u njemu, znaju da se neće iživljavati na njemu sa šalama koje zapravo nisu šale nego izrugivanje živim bićima koja osjećaju bol kao i mi'', rekao je Luka Oman iz Udruge prijatelji životinja.

Iz mesnice poručuju kako nikako ne žele nametati stav oko prehrambenih navika, no zapravo žale za onima koji nikada neće imati prilike probati jedno od mesnih jela. Vlasnicima mesnice na pamet je pala i prijava policiji, no na to se još nisu odlučili. Iako ove postupke ne odobravaju, u svemu zapravo vide dobru reklamu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene