Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UDOMI, NE KUPUJ!

Skloništa za životinje pred blagdane zatvaraju vrata zbog nesavjesnih udomitelja: "To je nešto što je stvarno sramotno"

Životinje (Foto;: Dnevnik.hr)
Životinje (Foto;: Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Životinje (Foto;: Dnevnik.hr) Životinje (Foto;: Dnevnik.hr) +0 Životinje (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Životinje nisu božićni pokloni, ne kupujte ih, apeliraju Prijatelji životinja. Nego ih udomite. Ali, iako je stanje u skloništima - nikad napučenije, tamo pak moraju zaključavati vrata u vrijeme blagdana, jer imaju navalu udomitelja. Kratkotrajnih i nesavjesnih udomitelja.

Kućni ljubimac pod borom, uznemirujući prizor za ljubitelje životinja. ''Psi se ne daju djeci pod bor, zato što se odrasli brinu o psima, a ne djeca'', rekla je dr. Tatjana Zajec, voditeljica skloništa Dumovca.

Pročitajte i ovo Josip Dabro Sastavljanje saborske većine Glavni tajnik DP-a o pregovorima s HDZ-om: "Oko točke loma smo se dogovorili" Vrtić u Vrsaru - 1 Djeci osigurana skrb Štrajk vrtića u Vrsaru i Funtani, odgajatelji nezadovoljni: "Tražimo samo zakonski minimum"

''Životinje nisu za pod bor, životinje nisu artikli i ne bi smjeli biti pokloni, s druge strane uopće ne bismo smjeli kupovati životinje'', smatra Luka Oman, predsjednik Prijatelja životinja.

Na pitanje što je s onima u živim jaslicama, kaže: ''Ista stvar, iskorištavanje životinja bilo da budu pokloni ili ukrasi na trgovima ili trgovinama, jednaka stvar, to je nešto što je sramotno.''

Ono što je na ponos svakome jest otići u sklonište za životinje. ''Ali mi baš pred velike blagdane zatvorimo sklonište upravo zato da ne bi dolazili uzimati pse i mace za dar pod bor'', kaže dr. Zajec.

Poželjno je životinju udomiti prije prosinca, inače ga s dodatnom sumnjom gledaju u skloništima

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene