Životinje nisu božićni pokloni, ne kupujte ih, apeliraju Prijatelji životinja. Nego ih udomite. Ali, iako je stanje u skloništima - nikad napučenije, tamo pak moraju zaključavati vrata u vrijeme blagdana, jer imaju navalu udomitelja. Kratkotrajnih i nesavjesnih udomitelja.

Galerija


Kućni ljubimac pod borom, uznemirujući prizor za ljubitelje životinja. ''Psi se ne daju djeci pod bor, zato što se odrasli brinu o psima, a ne djeca'', rekla je dr. Tatjana Zajec, voditeljica skloništa Dumovca.

''Životinje nisu za pod bor, životinje nisu artikli i ne bi smjeli biti pokloni, s druge strane uopće ne bismo smjeli kupovati životinje'', smatra Luka Oman, predsjednik Prijatelja životinja.

Na pitanje što je s onima u živim jaslicama, kaže: ''Ista stvar, iskorištavanje životinja bilo da budu pokloni ili ukrasi na trgovima ili trgovinama, jednaka stvar, to je nešto što je sramotno.''

Ono što je na ponos svakome jest otići u sklonište za životinje. ''Ali mi baš pred velike blagdane zatvorimo sklonište upravo zato da ne bi dolazili uzimati pse i mace za dar pod bor'', kaže dr. Zajec.

Poželjno je životinju udomiti prije prosinca, inače ga s dodatnom sumnjom gledaju u skloništima

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr