Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nuklearnog pokusa Sjeverne Koreje

Žestoki odgovor: Južna Koreja lansirala balističke projektile u Japansko more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja je u nedjelju navečer izvela vojnu vježbu u kojoj se koristila balističkim raketama, kao odgovor na sjevernokorejski nuklearni pokus, izvijestila je službena južnokorejska agencija Yonhap.

Južnokorejska vojska je izvela vježbu s bojnim streljivom simulirajući napad na sjevernokorejski nuklearni lansirni poligon, pogodivši "izabrane mete u Japanskome moru", piše Yonhap, prenoseći priopćenje južnokorejskog združenog glavnog stožera.

Pročitajte i ovo Ministarstvo obrane Južne Koreje objavilo fotografije na kojima se vidi kako sjevernokorejski vojnici obnavljaju oštećena stražarska mjesta - 3 Raskinut vojni sporazum FOTO Rastu tenzije na poluotoku: Sjevernokorejski vojnici obnavljaju stara stražarska mjesta na granici Projektil Obustavljen sporazum Svjetski mir pod velikim je upitnikom: "Povući ćemo vojne korake"

"Vježba je odgovor na šesti nuklearni pokus Sjevera (...) i u njoj su se koristili južnokorejske balističke rakete Hyunmoo i lovci F-15K", navodi agencija.

Južnokorejska agencija dodaje da su izabrane mete bile na udaljenosti koja odgovara udaljenosti sjevernokorejskog nuklearnog lansirnog poligona Punggyeri, na sjeveroistoku zemlje.

Pyongyang je objavio da je u nedjelju izveo pokus s hidrogenskom bombom puno veće snage nego u prošlim nuklearnim pokusima nazivajući ga "savršeno uspješnim", kako je izvijestila sjevernokorejska televizija. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene