Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južna Koreja je u nedjelju navečer izvela vojnu vježbu u kojoj se koristila balističkim raketama, kao odgovor na sjevernokorejski nuklearni pokus, izvijestila je službena južnokorejska agencija Yonhap.


Južnokorejska vojska je izvela vježbu s bojnim streljivom simulirajući napad na sjevernokorejski nuklearni lansirni poligon, pogodivši "izabrane mete u Japanskome moru", piše Yonhap, prenoseći priopćenje južnokorejskog združenog glavnog stožera.

Vezani članci Sjeverna Koreja navodno ispalila projektil (Foto: AFP) Južna Koreja optužila Sjevernu za ispaljivanje projektila: Pyongyang kaže da je to ''obrambena vježba'' Kim Jong Un (Foto: AFP) "Moglo bi doći do katastrofe": Sjeverna Koreja upozorava na sve veću opasnost od rata

"Vježba je odgovor na šesti nuklearni pokus Sjevera (...) i u njoj su se koristili južnokorejske balističke rakete Hyunmoo i lovci F-15K", navodi agencija.

Južnokorejska agencija dodaje da su izabrane mete bile na udaljenosti koja odgovara udaljenosti sjevernokorejskog nuklearnog lansirnog poligona Punggyeri, na sjeveroistoku zemlje.

Pyongyang je objavio da je u nedjelju izveo pokus s hidrogenskom bombom puno veće snage nego u prošlim nuklearnim pokusima nazivajući ga "savršeno uspješnim", kako je izvijestila sjevernokorejska televizija. (Hina)