Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo nevjerojatnom brzinom od 240 km/h jedan je 51-godišnji Hrvat jurio autocestom od Muenchena do Salzburga, javila je u četvrtak austrijska agencija APA pozivajući se na priopćenje bavarske i austrijske policije.


Osim lude brzine, hrvatski je vozač, čiji identitet policija nije otkrila, prouzročio i manju nezgodu s materijalnom štetom dok je preticao vozeći po desnom kolnom traku.

Vezani članci HGSS Gospić u akciji spašavanja - 3 Dvoje planinara na cesti prema Zavižanu zahvatila mećava, spašavao ih HGSS Ilustracija U Kostariki uhićen Miroslav Aničić kojeg Hrvatska traži zbog trgovine drogom

Bavarska prometna policija pokušala je uhvatiti nasilnog vozača, međutim nije uspjela dok joj u pomoć nisu pritekli i austrijski kolege.

Naime, bavarska policija uočila je podivljalog vozača kad je na njemačkom autoputu A8, jureći brzinom većom i od 240 km/h, tjerao vozače pred sobom, slijedio ih na premaloj udaljenosti, mijenjao kolne trakove pa čak i preticao s desne strane. Policajci su krenuli u potjeru, ali ga nisu uspjeli zaustaviti. 

Tek u Austriji, na Tauernskoj autocesti A10 kod izlaza Salzburg-jug njemačka je policija zajedno s austrijskim prometnim kolegama uspjela zaustaviti nasilnog vozača.