Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oprezno dok su zimski uvjeti

Unatoč upozorenjima policije: Iz prometa isključeno 90-ak teretnih vozila na A6 - "Mogla je biti zatvorena cijela dionica"

Šteta nakon nevremena koje je u utorak pogodilo zemlju još se zbraja, a brojna upozorenja policije i nadležnih službi o uvjetima vožnje do nekih vozača, čini se, ne dopiru. Zabrane i preporuke trebat će poštovati jer su vremenski ekstremi sve češći.

Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga javila se uživo sa čvora Kikovica, gdje je o kršenju prometnih ograničenja razgovarala s Jurom Jurkovićem iz PU primorsko-goranske.

"90-ak teretnih vozila policija je isključila iz prometa tijekom jučerašnjih zimskih uvjeta na cestama, i to između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica na autocesti A6 Rijeka - Zagreb. 40 je vozača teretnih vozila sankcionirano", izvijestila je Jusić Mezga. Jurkovića je pitala zbog čega su ovi vozači sankcionirani.

"Vozači nisu poštivali propise, dio vozača je ulazio u dionicu vozilima zabranjene kategorije, a dio nije imao zimsku opremu", kazao je.

Kršenjem tih propisa ne ugrožavaju samo sebe. Koliko je to opasno, zanimalo je reporterku.

"Iz tog razloga su i poduzimane ove mjere, jer su vozači koji su prethodno bili isključeni, to jest, rečeno im je da se isključe, nastavili voziti. Ako se dogodi situacija da se to vozilo negdje okrene u dionici i onemogući prolaz ralicama koje čiste, dolazimo u situaciju da je mogla biti zatvorena cijela dionica autoceste", objašnjava Jurković i dodaje kako se zimski uvjeti na cestama proglašavaju kad su na cesti snijeg ili poledica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mole za razumijevanje Nova regulacija prometa u Zagrebu zbog snimanja filma: ZET objavio rute

Jusić Mezga pitala je i koje su kazne propisane za ove prekršaje. Jurković kaže kako su predviđene kazne od 500 i 1000 kuna.

"1000 je za one koji uđu na dionicu autoceste sa zabranjenom kategorijom vozila", kazao je Jurković.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene