Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poduzetnički inkubator

Junaci Bolje Hrvatske savjetovat će mlade poduzetnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije i Obrazovna grupa Zrinski pokreću Mrežu studentskih poduzetničkih inkubatora. Razvoju poduzetništva među studentima savjetom će pomoći i mladi, ali već itekako uspješni poduzetnici koje smo predstavili u našoj rubrici Bolja Hrvatska.

Uspješni mladi poduzetnici Borna i Kristijan, junaci naše rubrike Bolja Hrvatska, savjetovat će i hrabriti nove mlade poduzetnike. 'Kroz forum koji će otvoriti moći ćemo davati savjete, odnosno odgovarati na upite novih poduzetnika', kaže poduzetnik Borna Segulin. 'Za početak dat ću primjer mladim ljudima da se može uspjeti i kao student, da se može pokrenuti tvrtka i uočiti dobre prilike', kaže poduzetnik Kristijan Šimičić.

Pročitajte i ovo Darko Milinović, Gordan Maras i Hrvoje Krešić Krešendo Hrvoja Krešića Milinović otkrio zbog čega je u 4 ujutro probudio Sanadera: "Doći ću povraćati na Vladu" Slika nije dostupna U ovoj godini Poduzetnicima na raspolaganju 4,3 milijarde kuna: Što vam treba da dobijete novac

Borna priznaje da bi mu savjet iskusnog poduzetnika prije desetak godina bio zlata vrijedan. 'Da sam ja imao takvu priliku na početku prilikom podizanja tvrtke, puno bi mi to pomoglo, ovako kad čovjek uči sve na svojoj koži puno je teže i sporije', kaže Borna.

>> EU ima plan kako zaposliti mlade

Savjete će sigurno potražiti Mirna i Ivan. Njihova poslovna idena na natječaju je osvojila prvu nagradu, što im mnogo znači. 'Znači veliku potrebu sa strane motivacije da netko ipak vrednuje naš rad, trud i ideju tako da ćemo definitivno to još više i bolje razraditi', kaže student Ivan Bosnić. 'Nadamo se da ćemo u idućih godinu dana uspjeti razraditi ideju i da ćemo dobiti što više korisnika', kaže studentica Mirna Vlahović.

Pokretači imaju ambiciozan cilj. 'Pedeset otvorenih poduzeća u sljedećoj godini', kaže Josip Grgić iz HAMAG Investa. I potporu resornih ministara. 'Stvaranje studentskih poduzetničkih inkubatora sigurno predstavlja vrlo kvalitetan put u rješavanje gospodarske krize i ogromnog problema velike nezaposlenosti mladih ljudi'. kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

'Mnogi uspješni projekti i multinacionalne kompanije krenuli su iz studentskih klupa', kazao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Tome se nadaju i studenti koji su danas predstavili svoje poslovne ideje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene