Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jako jugo

Jugo od 200 na sat odgodilo splitsku regatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog jakog juga koji je puhao Splitom brzinom od skoro 100 km/h po drugi put u 79 godina odgođena je poznata jedriličarska regata Mrduja.

U regati je trebalo sudjelovati 230 brodova koji su spremno čekali na start, no organizatori su zaključili da izlazak na pučinu i nije tako pametna ideja.

Pročitajte i ovo Željko Kerum Neke nekretnine već prodane Kvadrat Kerumova zemljišta na Čiovu procijenjen na 79 eura Pulska regata - 2 Ljubitelji jedrenja na svojem Gužva u pulskoj luci, više od 60 jedrilica odmjerilo snage: "Jako je zahtjevno i psihički i fizički"

>> Split: Hoteljeri zadovoljni, kolone u luci, pune plaže

Odluku sudionici nisu dočekali s oduševljenjem. 'Ne jedri se po bonaci nego po vjetru, ili se ide ili se ne ide jedriti', kazao je jedan od njih.

Regatu je trebao posjetiti i gradonačelnik Željko Kerum koji je trebao jedriti s timom grada,ali se nije pojavio niti na svome brodu. Kraj gradonačelnikove jahte bila je parkirana ekipa Aligator iz Beograda koja je napomenula kako bi rado s gradonačelnikom popili koktel.

Međutim, od regate danas nije bilo ništa jer Lučka kapetanija nije mogla jamčiti za sigurnost brodova i posade. Nastavak slijedi sutra u 10 ujutro.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene