Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jug CO - Mladost 7:8

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U trećoj finalnoj utakmici doigravanja za naslov prvaka Hrvatske vaterpolisti Mladosti pobijedili su u Dubrovniku Jug Croatia osiguranja 8:7 (2:1, 3:2, 1:1, 2:3) i time poveli u doigravanju sa 2:1.

Susret je odigran na bazenu u Gružu a sudili su pred 1800 gledatelja Periš iz Splita i Franulović iz Rijeke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jug u finalu, Mladost izborila treću Slika nije dostupna Euroliga: Jug CO - Ethnikos 12-8

I treći susret finala doigravanja između Mladosti i Jug Croatia osiguranja protekao je u dramatičnoj završnici. Ovoga puta slavili su gosti koji su pogotkom Burića 29 sekundi prije kraja utakmice došli do druge pobjede. 

Međutim, Zagrepčani su i ranije mogli izboriti pobjedu. Vodili su praktički cijeli susret, a u pojedinim trenucima i sa tri pogotka prednosti (4:1, 5:2, 6:3). Jug je u posljednjoj četvrtini ipak stigao do izjednačenja (7:7), no "Žapci" su u završnici dohvatili pobjedu. Gosti su posebno imponirali čvrstom i organiziranom igrom u obrani kojoj je ton davao odlični vratar Josip Pavić sa osam obrana, te sjajni reprezentativni branič Damir Burić koji je posve zaustavio suparničke centre Smodlaku i Dobuda. 

Burić je odličnu igru okrunio i pobjedničkim pogotkom. Igrači Emila Nikolića nisu niti mogli očekivati više u utakmici u kojoj su samo tri puta iskoristili prednost igrača više od 13 prilika.

Četvrta utakmica igra se u srijedu 30. travnja u 18 sati na bazenu Mladosti u kojoj Zagrepčani pobjedom mogu osvojiti naslov prvaka Hrvatske. U slučaju da u toj utakmici pobijedi Jug igrala bi se peta utakmice 4. svibnja u Dubrovniku.

JUG CO: Vićan, Hrošik 1, Bošković 2 (1), Pecotić, Joković 1, Smodlaka, Marković 1, Bušlje, I. Sukno, Dobud, Drobac, Obradović 1, Car, S. Sukno 1.


MLADOST: Pavić, Burić 2, Smith, Vrdoljak 1, Iosep, Franković 2 (1), Antonijević 1 (1), Đogaš, Karač 1, Muslim, Buljubašić, Franičević, Babić, Lončar 1.


PETERCI: Jug CO 1 (1), Mladost 2 (2).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug CO 13 (3), Mladost 8 (3).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene