Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorena sjednica Vlade

Jovanovićeva zamjenica razriješena, vraća se u Sabor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica ministra znanosti Marija Lugarić razriješena je s te funkcije kako bi se vratila u Sabor i preuzela mjesto upražnjeno nakon smrti predsjednika Sabora Borisa Šprema.

Vlada Republike Hrvatske danas je na zatvorenom dijelu 57. sjednice dala suglasnost Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2013. godini, za nabavu roba i usluga, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

>> Vlada na Twitteru: 'Tko prvi otvori tvrtku od '10 kn' neka se javi'

Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka, ta je Odluka klasificirana oznakom 'ograničeno', budući da se radi o sigurnosnom interesu za Republiku Hrvatsku, i zato ju nije moguće u cijelosti objaviti, navodi se u priopćenju.

Suglasnost je dana i Operativno-tehničkom centru za nadzor telekomunikacija za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u razdoblju od 2013. do 2016. godine. Također na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka ta je Odluka klasificirana oznakom 'ograničeno' budući da se radi o sigurnosnom interesu za Republiku Hrvatsku, stoga ju nije moguće u cijelosti objaviti.

Dopunjena je Odluka o plaćama zaposlenika te radnim mjestima službenih osoba Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, na kojima se staž osiguranja računa u povećanom trajanju.

Također, izmijenjena je i dopunjena Odluka o plaćama zaposlenika te radnim mjestima službenih osoba Sigurnosno-obavještajne agencije, na kojima se staž osiguranja računa u povećanom trajanju. Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka predmetne odluke klasificirane su oznakom 'vrlo tajno' budući da se radi o sigurnosnom interesu za Republiku Hrvatsku, pa ih nije moguće u cijelosti objaviti, stoji u priopćenju.

Izmijenjena je Odluka o plaćama dužnosnika i zaposlenika te radnim mjestima dužnosnika i službenih osoba Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija, na kojima se staž osiguranja računa u povećanom trajanju, kao i Odluka o plaćama dužnosnika i zaposlenika te radnim mjestima dužnosnika i službenih osoba Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, na kojima se staž osiguranja računa u povećanom trajanju. I ove su odluke na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka klasificirane oznakom 'povjerljivo', budući da se radi o sigurnosnom interesu za Republiku Hrvatsku, stoga ih nije moguće u cijelosti objaviti.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga, kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU.

Razriješena Marija Lugarić

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima pa je tako zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Marija Lugarić razriješena te dužnosti radi odlaska na novu funkciju. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca Vesna Tudek Barberić razriješena je.

Na prijedlog ministra nadležnog za rad, Dean Sudec imenovan je novim predsjednikom, a na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća, ponovno su imenovani članovi Upravnog vijeća Ozren Matijašević i Admira Ribičić, kao predstavnik sindikata i predstavnica poslodavaca.

Glavnoj skupštini društva Adriadiesel d.d., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predlaže se razrješenje dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Lazara Nežića te imenovanje Marka Bubaša novim članom.

Također uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Agencije za lijekove i medicinske proizvode Jugoslav Bagatin, te članovi Iveta Merćep, Marijan Klarica, Vlasta Begović Dolinić i Vlasta Emer. Novim predsjednikom imenovan je Luka Vončina, a novi članovi su Vlatka Bilas, Darko Modun, Ivana Šuman i Jasminka Katić Bubaš.

Radi odlaska na novu dužnost, Luka Vončina, dosadašnji član Upravnog vijeća Kliničke bolnice Merkur, razriješen je te je novom članicom imenovana Lidija Hrastić-Novak, stoji u priopćenju iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću sa zatvorenog dijela sjednice Vlade RH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene