Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskustva iz prve ruke

Vlada na Twitteru: 'Tko prvi otvori tvrtku od '10 kn' neka se javi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je putem Twittera poslala poruku novim poduzetnicima.

'Tko prvi otvori tvrtku od '10 kn' nek se javi da podijeli iskustvo..da vidimo da li smo ubrzali proceduru ;-)', napisali su na svojem Twitter profilu te tako pozvali sve buduće poduzetnike koji će koristiti taj program da prenesu svoja iskustva, bez obzira jesu li ona pozitivna ili negativna.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Slika nije dostupna Pozitivna reakcija Prijava tvrtke za 10 kuna: 'Sada s ideje mogu odmah na otvaranje'

>> Prijava tvrtke za 10 kuna: 'Sada s ideje mogu odmah na otvaranje'

Podsjetimo, nekad je za osnivanje tvrtke trebalo izdvojiti 20.000 kuna temeljnog kapitala, a sada se tvrtka može osnovati za samo 10 kuna. Sve javnobilježničke i sudske pristojbe te takse ukupno neće prelaziti 750 kuna nakon toga, a ministar pravosuđa Orsat Miljenić već je istaknuo kako država sa svojim mehanizmima neće dopustiti zlouporabu jeftinog osnivanja tvrtki.

Nakon nekog vremena država predviđa da će se jednostavni biznis sa zadržavanjem dobiti prebaciti u klasični d.o.o. biznis. treba pričekati i vidjeti hoće li ubrzanje procedure osnivanja tvrtki teći kao što je to Vlada predvidjela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene