Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okrivio Vladu

Jovanović: U Hrvatskoj vlada nezaposlenost, nesigurnost i beznađe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a i potpredsjednik riječkog Gradskog odbora SDP-a Željko Jovanović izjavio je na konferenciji za novinare u Vinkovicima da u Hrvatskoj vlada nezaposlenost, nesigurnost i beznađe jer Vlada nije sposobna rješavati probleme.

Dodao je kako broj nezaposlenih iznosi oko 334.500, ustvrdivši da bi se 's 80.000 onih koji više mjeseci ne primaju plaću, doskora broj nezaposlenih mogao popeti na 400.000'. Jovanović je ocijenio da je HDZ fokusiran samo na potpisivanje pristupnog sporazuma s EU kako bi mu taj sporazum bio odskočna daska za izbore.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na cesti Očevid trajao cijelu noć: U sudaru kod Vinkovaca poginula 36-godišnja vozačica Kamion se zabio u kuću kod Vinkovaca zabio se u kuću FOTO Šokantno svjedočanstvo: "Zatresla se kuća, žena vrišti i plače, pao je krov na dijete"



Saborski zastupnik SDP-a i član Predsjedništva GO SDP Rijeka, Slavko Linić, rekao je kako je vrlo zabrinjavajuće što su se nenaplaćena potraživanja popela na 37 milijardi kuna. Smatra odgovornom Vladu jer je, kako je ustvrdio, dopustila da Hrvatska ostane bez žita, šećera i drugih prehrambenih proizvoda te da su cijene ulaznih sirovina za prehrambenu industriju porasle od 30 do 40 posto, što se odrazilo i na cijenu hrvatskih proizvoda koji su za 30 posto skuplji od konkurencije.

Potrebna dva iduća mandata za ispravljanje učinjenih grešaka

Linić ocjenjuje da je u zadnjih sedam godina učinjeno toliko grešaka da će za njihovo ispravljanje biti potrebna dva iduća mandata. Kazao je i da će planirani deficit od 2 milijarde eura biti značajno veći i popeti se do 3 milijarde eura, što je blizu 6 posto BDP-a.

>> 'HDZ-ova kriminalna privatizacija je uništila 400.000 radnih mjesta'

Riječki SDP-ovci odbacili su navode da SDP i predsjednik stranke Zoran Milanović ne poduzimaju ništa već samo čekaju da preuzmu vlast. 'Samo u ovom mandatu SDP je u Saboru predložio 20-tak zakonskih rješenja koji bi, da su prihvaćeni, donijeli smanjenje nezaposlenih i bolje stanje u gospodarstvu', rekao je Željko Jovanović. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene