Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ovci po HDZ-u

'HDZ-ova kriminalna privatizacija je uništila 400.000 radnih mjesta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Izbori su jedini spas za Hrvatsku', poručili su SDP-ovci na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci.

'Nezaposlenih je sve više, a Hrvatska je na rubu siromaštva. To je istina koju Sanaderova prijestolonasljednikovica Jadranka Kosor ne razumije, ne vidi, ne zna i ne može riješiti. Jednako tako, kao što je 'prijestolonasljednikovica' najduža riječ u hrvatskom rječniku, ova Sanader-Kosor vlada je najnesposobnija vlada u hrvatskoj povijesti', rekao je Željko Jovanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatski rekorder Ugostitelj PRIJE FISKALIZACIJE mjesečno zarađivao 5 tisuća kuna, A SADA... Slika nije dostupna Brani porez na nekretnine VIDEO Linić odgovarao na pitanja građana postavljena na Twitteru i Facebooku

>> Na internetu poziv na prosvjed za rušenje Vlade u utorak u 13 sati

>> 'Da Hrvati žive relaksiranije dokaz je veći broj prodanih automobila'

Jovanović je rekao kako su izbori jedini spas za Hrvatsku. ''Mala laž, velika laž i statistika' izreka je koju smo često čuli kada se govorilo o tome da statistika može opravdati sve. Proteklih dana taj niz je dobio jedan mali dodatak pa možemo reći 'mala laž, velika laž, statistika i Vlada Jadranke Kosor', rekao je Jovanović.

'Ako su gladni, jer nemaju kruha, neka onda jedu kolače'

'Porazni podatak o broju nezaposlenih, koji je porazno pokušala sakriti Vlada Jadranke Kosor konačna je potvrda da ova Vlada ne upravlja državom, nego živi u nekom svom otuđenom svijetu od ovog surovog u kojem, ne da nitko ne živi relaksiranije, kako ona tvrdi, već većina građana živi na pragu siromaštva', nastavio je Jovanović.

Jovanović je dodao da je izjava premijerke o prodanim automobilima kao dokazu boljeg života na tragu poznate poruke građanima 'koji ako su gladni, jer nemaju kruha, neka onda jedu kolače. Rekao je i kako 80.000 radnika radi bez plaće i da je sve izvjesnije da će polovica od njih uskoro završiti na HZZ-u pa će brojka nezaposlenih doći blizu katastrofičnih 400.000.

'Nakon 400.000 uništenih radnih mjesta 90-ih zbog HDZ-ove kriminalne privatizacije, HDZ nam je opet priuštio 400.000 novih radnih mjesta', rekao je Jovanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene