Obavijesti Video Pretražite Navigacija
turizam nakon korone

Kakva nam sezona predstoji: "Očekujemo između 10 i 30 posto gostiju u odnosu na prošlu godinu"

Od 35 tisuća turističkih kreveta koji su dostupni u Splitu, jučer ih je putem sustava eVisitor bilo popunjeno tek nešto više od 620.

Dojmu da smo daleko od turističke sezone pridonosi i vrijeme jer se već danima izmjenjuju sunce i oblaci. O stanju u turizmu razgovarali smo s Joškom Stellom, direktorom Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Pročitajte i ovo Odlična turistička podsezona - 5 Odlične brojke Ima ih sve više i ne kriju oduševljenje: "Nevjerojatno je sve - od ljudi, grada, ambijenta do zgrada" Rujansko ljeto u Dubrovniku Rujan kao iz snova Idealno ljeto na samom kraju ljeta: Dobrim brojkama nadaju se i u listopadu

Stella je rekao da u prvih 10 dana lipnja došlo samo pet posto broja turista koji su u isto vrijeme prošle godine boravili u Dalmaciji.

"Neki veći dolazak očekujemo sljedeći vikend jer ćemo imati veći broj veza aviolinijama. Također, imamo najavu da će više desetaka hotela biti otvoreno, ali to još uvijek neće biti brojke na koje smo navikli", rekao je Stella.

Dok se mi borimo za strane turiste, čelnici drugih država svoje građane pokušavaju zadržati na svojim obalama.

"Radimo maksimalno na marketingu tako da u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i našim predstavništvom u Njemačkoj pokušavamo dovesti jedan broj blogera i agenata. Imamo i dodatne akcije gdje u dnevnim novinama Njemačke, Češke i Poljske predstavljamo naš turizam", dodao je Stella te dodao da ove godine realno možemo očekivati između 10 i 30 posto gostiju u odnosu na prošle godine.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene