Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Suluda borba

"Tudi tukaj je Slovenija": Provokator Joško Joras ne želi hrvatsku vodu. Radije pije flaširanu i skupo je plaća

Joško Joras (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Joško Joras (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Joško Joras (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Joško Joras (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Joško Joras (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Joško Joras (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Joško Joras (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Vode u izobilju ima u istarskoj Plovaniji, ali je tvrdoglavi Joško Joras ne želi piti. Kontroverznom provokatoru i samoprozvanom borcu za južnu slovensku granicu, vlasti u Sloveniji više ne daju vodu iz svojeg vodovoda jer je Joras, prema odluci Arbitražnog suda, na hrvatskoj zemlji. Joras zato vodu za piće uzima iz automata i skupo je plaća.

Tudi tukaj je Slovenija, ali ne i slovenska voda. Kontroverzni Joško Joras i njegova obitelj posljednjih dana žive na flaširanoj vodi. Automat im je ispred kuće. Pola litre stoji jedan euro. I tako svaki dan. Na hrvatskom vodovodu ista količina stajala bi jednu lipu, no Joras će sve učiniti samo da se ne priključi na taj vodovod.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

S medijima iz Hrvatske ne razgovara, pa ni nama nije htio ništa komentirati. Ali je slovenskim medijima otkrio kako mu je bez pitke vode. ''Sada razumijem kako žive ljudi u Indiji i Africi. Indija i Afrika dolaze u Europu zbog toga što politika nije sposobna riješiti probleme s kojima se susrećemo'', kaže Joras.

Žali se da su obližnji građevinski radovi oštetili cijevi kojima je bio ilegalno spojen na slovenski vodovod. Iako je problemu doskočio pomoću dodatnih crpki, one su se sada pokvarile i pipe su presušile. Joras se zato obratio općini i vodovodu, ali uzalud.

''Parcela o kojoj govorimo više nije unutar općine Piran, više nije unutar Slovenije, nije više ni unutar područja koje Rižanski vodovod opskrbljuje čistom pitkom vodom'', rekao je Martin Pregl, direktor Rižanskog vodovoda Kopar.

''Opskrbu vodom na području gospodina Jorasa pruža davatelj usluga na hrvatskoj strani'', kaže marko Vrevc iz slovenskog ministarstva vanjskih poslova.

Joras ni za živu glavu ne želi vodu iz Hrvatske. Prije bi umro od žeđi ili pio zagađenu vodu. ''Jednostavno ću se priključiti na Dragonju, ali znam da se u nju ispuštaju fekalije i da je štetna'', ističe Joras.

Jorasovu kuću je na hrvatski teritorij smjestio Arbitražni sud. Dok je prije dvije godine pratio presudu, dobio je živčani slom. A već godinama uz granicu izaziva međudržavne incidente. Prosvjeduje, štrajka glađu, nateže se s policijom, nema što nije radio tijekom svoje sulude borbe za komadić tuđe zemlje.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene