Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednička kampanja već je polako krenula. Istraživanje Nove TV o predsjedničkim kandidatima pokazalo je da predsjednika nećemo dobiti u prvom krugu. Dobar program, ali i iskustvo u gospodarstvu ono je što građani traže od budućeg predsjednika.


Da su danas predsjednički izbori Ivo Josipović bi osvojio 26,6 posto glasova, a Andrija Hebrang, Nadan Vidošević i Vesna Pusić vode tjesnu utrku za ulazak u drugi krug izbora.

Vezani članci Slika nije dostupna Kandidate ne brine kada će izbori Slika nije dostupna Istraživanje: Bandić ulazi u drugi krug

Glasači SDP-ovog kandidata Ive Josipovića stariji su od 60 godina, žive u Slavoniji, Istri i Primorju, u radnoj knjižici upisana im je visoka stručna sprema, a misle da on ima dobar program.

Birač HDZ-ovog kandidata, Andrije Hebranga je muškarac između 45 i 60 godina, završio je osnovnu školu, živi u Lici i na Banovini. Najvažnijom Hebrangovom karakteristikom drže domoljublje.

Glasači nezavisnog Nadana Vidoševića, predsjednika gospodarske komore nisu žene. Za njega bi, da su danas izbori glasovali visokoobrazovani muškarci između 30 i 44 godine uglavnom iz Primorja i Istre, a važno im je njegovo gospodarsko iskustvo.

HNS-ova kandidatkinja Vesna Pusić privukla je prema istraživanju glasove visokoobrazovanih žena do 30 godina iz sjeverne Hrvatske. Njezini glasači, kao osobinu koju kod nje najviše cijene, ističu umjerene stavove.

U mjesecima pred nama vidjet ćemo tko će od kandidata voditi najbolju kampanju, pokupiti simpatije i glasove birača koji na izborima imaju zadnju riječ.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju