Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Veliki prijatelj Hrvatske'

Josipović uručio postumno odlikovanje Lechu Kaczynskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručio je u subotu u Varšavi postumno odlikovanje kćeri poginulog poljskog predsjednika Lecha Kaczyinskog za kojeg je rekao da je bio veliki prijatelj Hrvatske.

'Lech Kaczynski bio je veliki prijatelj Hrvatske i važna figura poljske politike', kazao je Josipović dodjeljujući Marti Kaczynski-Dubienieckoj Velered kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom. 'Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu uručiti, makar posmrtno, visoko hrvatsko odlikovanje Lechu Kaczynskom', rekao je Josipović.

On se prisjetio njihova susreta na inauguraciju u Zagrebu u veljači 2010. 'Razgovarali smo općenito o odnosu naših zemalja te što bismo zajedno mogli učiniti', rekao je Josipović. Primajući odlikovanje Marta Kaczynski-Dubienieckia izjavila je da je njezin otac bio veliki zagovornik solidarnosti i suradnje tranzicijskih zemalja, odnosno suradnje srednje, istočne i južne Europe.

'Sigurna sam da bi sada, uoči pristupanja Hrvatske EU-u bio vrlo sretan', rekla je kći poljskog predsjednika koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći 10. travnja 2010. kod Smolenska u Rusiji.

Josipović će kasnije u subotu sudjelovati na konferenciji 'Glazba i politika' koju organizira Institut muzikologije na Varšavskom sveučilištu i kao počasni gost održati govor 'Upoznajte glazbenika i političara'. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Slika nije dostupna nesreća iz 2010. godine Objavljeno izvješće o avionskoj nesreći u kojoj je poginuo poljski predsjednik: "Eksplozivne naprave postavljene su u Rusiji"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene