Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik u Londonu

VIDEO Kraljica Elizabeta II u luksuznoj privatnoj palači primila Josipovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednika Ivu Josipovića i suprugu Tatjanu primila je britanska kraljica Elizabeta II. Josipović je danas započeo trodnevni službeni posjet Velikoj Britaniji.

Predsjednik Republike Ivo Josipović od danas je u trodnevnom službenom posjetu Velikoj Britaniji. U svom ga je uredu, zajedno sa suprugom Tatjanom, primila britanska kraljica Elizabeta II.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Slika nije dostupna Richardsova inicijativa BBC: Britanija planirala uvježbati 100.000 sirijskih pobunjenika

Televizijskim je snimateljima dozvoljeno snimanje početka primanja tijekom kojega je Josipović kraljici rekao kako svoj službeni posjet smatra vrlo važnim jer je Velika Britanija vrlo važan partner Hrvatske. Spomenuo je i skori ulazak Hrvatske u EU. Kraljica je zatim njemu i supruzi ponudila da sjednu, a kamere su u tom trenutku ugašene.

Josipović je prvi hrvatski predsjednik od stjecanja neovisnosti kojega britanska kraljica prima u svojem londonskom uredu i domu, smještenom u palači u njezinu privatnom vlasništvu u luksuznoj londonskoj četvrti Westminster.

Nešto ranije danas, Josipović se susreo i s britanskim ministrom gospodarstva Vinceom Cableom, a kasnije se očekuju njegovi sastanci s ministrom pravosuđa Chrisom Graylingom te ministrom za Europu Davidom Lidingtonom.

>> Tko bi volio raditi za kraljicu? Godišnja plaća je preko 200.000 kuna!

Prema najavi iz Josipovićevog Ureda, on će se sastati i s britanskim premijerom Davidom Cameronom te predsjednicom Doma lordova britanskog parlamenta barunicom Frances D'Souza.

Tu je još i susret sa zapovjednikom Obrambenog stožera generalom Davidom Richardsom, a za petak je najavljeno predsjednikovo predavanje na Sveučilištu u Oxfordu na temu 'Hrvatska vanjska politika: EU i jugoistočna Europa'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene