Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s predstavnicima sindikata

Josipović primio Ribića, nadaju se dogovoru Vlade i sindikata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas predstavnike sindikata.

Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas čelnike četiri sindikata u sastavu Matice hrvatskih sindikata koji su ga upoznali s trenutnim stanjem pregovora između Vlade i sindikata o Temeljnom kolektivnom ugovoru za zaposlenike u javnim službama te o pripremama za održavanje referenduma sindikalnog članstva o uvjetima za sklapanje novog ugovora.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 4 (Ne)zadovoljni sindikati Sprema li se novi štrajk? "Nije točno da je ovo najveće povećanje plaća. Rast 90-ih bio je veći od ovog što je sada na stolu" Anja Perković i Krešimir Sever - 4 Krešimir Sever Plaća za prosinac bila je 3 posto niža od one za studeni: "Od tih pomaka uvijek najviše koristi imaju poslodavci. Tu se netko debelo bogati"

>> 'Politika ove Vlade razlikuje se od one HDZ-a po tome što zasad nema pljačke'

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je Vilima Ribića, predsjednika Matice hrvatskih sindikata, Zvonimira Laktašića, predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja, Branimira Mihalinca, predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjima školama, te Ankicu Prašnjak, predsjednicu Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara.

"Tijekom susreta predsjednik Josipović i sindikalni čelnici izrazili su očekivanje da će, unatoč sadašnjim razlikama, biti postignut sporazum između sindikata i Vlade o novom ugovoru te da će biti očuvan socijalni dijalog", stoji u priopćenju Ureda Predsjednika Republike. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene