Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opuštena atmosfera na Brijunima

Josipović: Slovenci će dati podršku arbitraži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović na svojem primanju za pripadnike diplomatskog kora, kazao je što očekuje od slovenskog referenduma. Dobre želje došle su i od gostiju veleposlanika.

U opuštenoj atmosferi na Brijunima predsjednik Josipović, ali i šezdesetak okupljenih veleposlanika, bili su šturi na riječima što se tiče dnevno-političkih tema. Ipak, tema današnjeg slovenskog referenduma nije se mogla izbjeći. 'Ja se nadam da će naši susjedi i prijatelji Slovenci dati podršku arbitražnome sporazumu. Evo, pustimo ih neka odglasaju', rekao je Ivo Josipović, predsjednik RH.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža

Optimističan ton predsjednik je zadržao i tijekom svojega govora. 'Hrvatska živi posljednje trenutke svoje Balkanske faze u onome lošem smislu, faze postkonflikta. To je moguće prije svega zahvaljujući izvjesnome sljedećem koraku- pridruživanju Europskoj uniji', dodao je. 

Gostoprimstvu na Brijunima, optimistično su zahvalili i okupljeni veleposlanici. 'Zadaća je sada da Hrvatska postane 28 članica Europske unije i to za dobrobit hrvatskoga naroda, ali i cijele Europske unije', kazao je Manuel Salazar, veleposlanik Kraljevine Španjolske. I dok veleposlanici više od toga nisu željeli komentirati nadolazeće političke događaje, puni su hvale bili za to što je Josipović nastavio njima dragu tradiciju okupljanja na Brijunima. 'Svake se godine unaprijed veselimo ponovnom dolasku', dodao je Salazar.

Priliku za opuštajući vikend već iskusni veleposlanici ne propuštaju, no i oni koji su na Brijunima prvi put svjesni su dobrih strana ovakvoga okupljanja. 'Dobra je prilika malo vremena provesti s predsjednikom u malo opuštenijoj atmosferi', smatra Valdet Sadiku, veleposlanik Republike Kosovo.

Predsjednik i njegova supruga, iako domaćini, također su prvi put bili na Brijunima. Znamo da je vrijeme štednje i zasigurno neću koristiti ovo samo u privatne svrhe. Zaključak svih veleposlanika bio je isti a to je da se u opuštenoj atmosferi najbolje razgovara. Možda su zbog toga novinari na samome otoku bili svega tridesetak minuta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene