Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primio izaslanstvo udruga

Josipović s Romima: 'Moramo iskorijeniti siromaštvo i neznanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović primio je danas u povodu Svjetskog dana Roma izaslanstvo romskih udruga.

Tom prigodom Josipović je naglasio kako Hrvatska država mora učiniti za Rome više nego što je do sada činila. Imali smo akcijske planove, oni su dali neke rezultate, a tekući akcijski plan završava 2015., rekao je Josipović dodavši, međutim, kako još puno toga treba učiniti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ne smijemo zaboraviti...' Milanović: Romi su nečista savjest Europe Slika nije dostupna Svjetski dan Roma Kajtazi: Položaj Roma je zadovoljavajući, nikako odličan

>> HRW: BiH sustavno krši prava Židova i Roma

"Romska zajednica u Hrvatskoj dala je velik doprinos u Domovinskom ratu, ali i u kulturnom i gospodarskom životu Hrvatske", istaknuo je predsjednik Republike. Svjestan je, kazao je, kako Romi imaju probleme i nemaju iste prilike kao drugi građani Hrvatske. "Moramo iskorijeniti siromaštvo i neznanje i dati sve od sebe da tih pojava bude što manje", rekao je Josipović poželjevši da hrvatski Romi iduće godine na Svjetski dan Roma budu zadovoljniji nego ove godine.

Saborski zastupnik romske nacinalne manjine Veljko Kajtazi naglasio je kako Hrvatska ima programe za poboljšanje položaja Roma dodavši, međutim, kako je potrebna suradnja kako bi se te norme provele u praksu. Zastupnica Roma u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Nura Ismailovski rekla je kako Romi u predsjedniku Republike vide prijatelja, te zaželjela da mladi Romi ostvare svoj san i postanu ravnopravni članovi zajednice. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene