Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reding uputila pohvale

Josipović s Reding: 'Učinili smo puno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je u četvrtak potpredsjednicu Europske komisije i povjerenicu Europske komisije za pravdu, temeljna prava i građanstvo, Viviane Reding, koja je postignuća RH u proteklom razdoblju ocijenila vrlo pozitivnim, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Pohvalila je rezultate dosad poduzetih reformi i pozvala sve nadležne institucije da što skorije ispune i preostale obaveze te naglasila da svojom reformom pravosuđa Hrvatska postavlja standarde za nova proširenja.

Predsjednik Josipović istaknuo je kako je Republika Hrvatska učinila puno na reformama potrebnim za zatvaranje 23. Poglavlja te da će preostali dio svojih obaveza Hrvatska izvršiti kvalitetno i u primjerenom roku.

Hrvatska ima ambiciju pregovore dovršiti u lipnju ove godine, svjesna da je to moguće jedino ako se ulože dodatni napori na provođenju reformi. Predsjednik Republike istaknuo je kako je članstvo u EU strateški nacionalni interes. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostaje čvrsto na svom stajalištu Reding: Nastavljam borbu s diskriminacijom u Europi Slika nije dostupna Premijerka u Bruxellesu Kosor uvjerena u završetak pregovora do proljeća sljedeće godine

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene