Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi prostori za zaštitu djece

Josipović posjetio Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetio je danas Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba, koja je nedavno preselila u novi, dvostruko veći i opremljeniji prostor u centru grada, čime joj je omogućen kvalitetniji rad i tretman zlostavljane djece.

'Briga o djeci je jedna od temeljnih zadaća društva i ovde je vidimo u punoj mjeri. Drago mi je da ova institucija dobro napreduje, da je u stručnom smislu prepoznata na svjetskoj razini i da se stekla suradnja vladinog i nevladinog sektora, grada i države', izjavio je predsjednik Josipović nakon razgovora i obilaska poliklinike.

Smatra kako je njezinim preseljenjem došlo do velikog napretka u zaštiti djece jer je odlično opremljena i ima stručne ljude, među kojima i mnoštvo volontera koji svoje vrijeme i uslugu stavljaju na raspolaganje zlostavljanoj djeci.

Ravnateljica Gordana Buljan Flander navela je da u Poliklinici rade 33 djelatnika i godišnje kroz nju prođe tisuću nove djece i članova njihovih obitelji, a značajan broj djece ostaje u tretmanu pa se taj broj dosad godišnje stalno povećavao.

'Naša klinička iskustva pokazuju da imamo sve više djece koja prijavljuju vršnjačko nasilje nad sobom ili nasilje u obitelji. To može biti rezulat povećane javne svijesti, ali mi se čini da je nasilje mladih u p

Pročitajte i ovo Prometne nesreće političara - 1 Političari i odgovornost Prometne nesreće dužnosnika nisu rijetkost, neki su napuhali i dosta promila: "Gledajte, nije to baš lijepo, ali i ja sam samo čovjek" Slika nije dostupna Obavljen je i alkotest Vlasnik kafića u čiju se terasu zabio Josipović: "Šteta je 4000 eura, a najviše mi je žao studentica"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene