Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi posjet Hrvatskoj

Josipović: Posjet patrijarha Irineja važan je ekumenski događaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović primio je danas u svome uredu članove Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve na čelu s patrijarhom srpskim Irinejem Gavrilovićem ocijenivši njihov posjet Zagrebu važnim ekumenskim događajem koji pridonosi miru i prijateljstvu među ljudima, vjerama i narodima.

'U vremenima koja nikada nisu laka na ovim područjima, gdje i kriza često generira osjećaje koji nisu u duhu mira i pomirenja, kontakti i dijalog između crkava i vjernika znače puno za mir i razumijevanje', istaknuo je Josipović nakon prijema koji je priredio za članove Sinoda SPC-a, koji su u trodnevnom posjetu Zagrebu povodom otvorenja novih prostora Srpske pravoslavne opće gimnazije 'Kantakuzina Katarina Branković' u Zagrebu.

Hrvatska kao zemlja vjerskih sloboda i dalje će štititi vjerska prava svih građana i vjeroispovijesti, uključujući i SPC, naglasio je Josipović zahvalivši patrijarhu Irineju na ekumenskim naporima.

Pročitajte i ovo Europska javna tužiteljica Laura Codruța Kövesi Na pitanje Dnevnika Nove TV Europska javna tužiteljica pozvala građane da prijave sumnje, odgovarala i na pitanje o Gabrijeli Žalac: "To što je netko uhićen, znači da naši tužitelji rade" Slika nije dostupna LAKŠA PROMETNA NESREĆA Ivo Josipović zabio se autom u ogradu kafića u centru Zagreba

>> Milanović primio Srpskog patrijarha

Patrijarh Irinej, podsjetivši na bliskost hrvatskog i srpskog naroda kao dvaju kršćanskih naroda koji se drže istih načela, istaknuo je zadovoljstvo posjetom Zagrebu te nizom razgovora i kontakata koje je obavio s hrvatskim vjerskim i državnim dužnosnicima.

U položaju srpskog naroda i SPC-a u Hrvatskoj, rekao je patrijarh, ima mnogo dobrih stvari koje treba podržati, ali i kao i svugdje, ima i problema. Nadam se da će se i ti problemi, u dobroj volji i raspoloženju, riješiti na najbolji način, poručio je Irinej. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene