Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob interesa

Josipović: Ostojić i Vlada "razumno će objasniti o čemu se radi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović posjetio je danas građevinski sajam SASO u Splitu.

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas novinarima odgovarajući na njihova pitanja tijekom posjeta 17. međunarodnom sajmu SASO-u na splitskome Žnjanu kako vjeruje da će Vlada i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić razumno objasniti medijske informacije da je ministar Ostojić u sukobu interesa, jer stanuje u stanu Ninoslava Pavića, vlasnik Europapress holdinga (EPH).

"Riječ je malo o navijačkoj atmosferi između nekih medija. U svakom slučaju, pitanje je uvijek legitimno za svakog od nas u politici u kakvom je odnosu s ovim ili onim, i ja vjerujem da će ministar i Vlada razumno objasniti o čemu se radi", rekao je Josipović.

Na pitanje kako komentira izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da je vezano uz aferu izlista telefonskih poziva podupro "laži premijera Zorana Milanovića", predsjednik Josipović je odgovorio da će "istina izići na vidjelo, i ona je već sada prilično jasna".

Odgovarajući na pitanje je li u vezi s tom aferom Karamarko dobio izvješće prije njega i premijera Milanovića, predsjednik Josipović kratko je rekao kako će to utvrditi istražno povjerenstvo.

Pročitajte i ovo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 Sukob interesa Nekim političarima su bili trn u oku, a sad kreću u škole: Zna se i tko je prvi na redu Slika nije dostupna Što kažete? Evo zašto predsjednik ne ide na nogometne utakmice

>> Državni vrh šuti o Miševiću,Tuđmanu njegova smjena nelogična

Na pitanje kako komentira "nesuglasja vezana uz privatizaciju Brodosplita i mogućnost da to brodogradilište ode u stečaj", hrvatski predsjednik najprije je rekao kako to sada ne može komentirati, a zatim je dodao da je ta privatizacija jedna od zadaća koje moramo ispuniti. "Vjerujem, kao što je i Vlada rekla, da će doći do privatizacije i da će brodogradilište nastaviti svoj rad", rekao je.

Osvrnuvši se na gospodarsko stanje u Hrvatskoj, budući da su novinari napomenuli da se ne ostvaruju ovogodišnje planirane investicije, predsjednik Josipović podsjetio je kako je i Vlada zaključila da treba više raditi na investicijama.

"Ja koristim priliku, ovlasti i mogućnosti da kroz diplomatske i međunarodne kontakte pomognem koliko mogu", istaknuo je hrvatski predsjednik i najavio kako će uskoro sa skupinom gospodarstvenika boraviti u Kataru da se vidi "što se ondje može napraviti". Također je rekao kako je u razgovorima s domaćim proizvođačima koji izlažu na 17. međunarodnom sajmu SASO-u čuo i poruke optimizma. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene