Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Josipović upozorio

Josipović: Oprezno i suzdržano kod prekrajanja izbornih jedinica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je kako treba voditi računa da se prekrajanjem izbornih jedinica ne pridonese 'izbornom inženjeringu i nepravednim izborima"'

'Apsolutno bih bio za veliki oprez i suzdržanost jer je prvo pitanje u kojoj mjeri ovako kratko pred izbore to treba raditi, a ja se nadam da će oni koji jesu predlagatelji izbjeći zamci da rade izborni inženjering i da mijenjaju izborne jedinice na način koji je neprincipijelan i koji ne doprinosi pravednim izborima', rekao je Josipović. Dodao je kako je ta njegova primjedba načelna te da bi volio vidjeti konačan prijedlog promjene izbornih jedinica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uvjeren u izbornu pobjedu Milinović: SDP će izgubiti izbore ma kakve bile izborne jedinice Slika nije dostupna Nova karta Izračunali smo: Novim izbornim jedinicama HDZ bi dobio dva mandata više

>> 'Izborne jedinice samo će se uskladiti po broju birača'

Na pitanje prijeti li opasnost da se sljedeći parlamentarni izbori održe na temelju nevjeredostojnog broja birača, Josipović je odgovorio kako je popis birača 'očito nevjerodostojan'. 'Šteta je da ovo vrijeme između prijašnjih i budućih izbora nije iskorišteno za čišćenje popisa', rekao je Josipović, a na pitanje je li to pravno ili političko pitanje odgovorio je kako je to "u prvom redu političko, ali i pravno pitanje'.

'U konačnici, ako bude i svede se na pravno pitanje, bit će tu i Ustavni sud, ali je u svakom slučaju ovo vrhunsko političko pitanje', dodao je Josipović. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene