Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raskid ugovora o gradnji

Josipović o Pelješkom mostu: Vlada je našla najbolji mogući odgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović za današnjeg je posjeta Dubrovniku komentirao odluku Vlade RH o raskidu ugovora o gradnji pelješkoga mosta.

Josipović je rekao kako je Vlada vjerojatno našla najbolji mogući odgovor jer je riječ o odluci ekonomske naravi. "Smatram kako nijednu od mogućih opcija kad je u pitanju ujedinjavanje hrvatskog teritorija načelno ne treba odbaciti i vjerujem da će doći vrijeme kada ćemo si moći priuštiti više različitih opcija", rekao je Josipović.

Hrvatski predsjednik obišao je danas nedavno obnovljenu središnju zgradu dubrovačkog Sveučilišta te je tom prigodom izrazio zadovoljstvo zbog ulaganja u infrastrukturu, otvaranja novih studija te privlačenja studenata i profesora na dubrovačko Sveučilište.

Pročitajte i ovo Kontrasmjer na Pelješkom mostu Nevjerojatno opasan potez VIDEO "Bog te mazo!" Vozio u kontrasmjeru na Pelješkom mostu, automobil mu jurio u susret Turizam na Pelješcu, ilustracija - 1 15.000 vozila na dan Kako je Pelješki most olakšao sezonu na jugu, a skočila je i potražnja za nekretninama

>> Milanović: Nitko nije podigao mali, srednji ili neki treći prst!

U pratnji predsjednika Josipovića bili su rektor dubrovačkog Sveučilišta Mateo Milković, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i zamjenica dubrovačkoga gradonačelnika Tatjana Šimak-Bonačić. "To je najbolji način da se Hrvatska kvalificira za uspjehe u Europskoj uniji", rekao je predsjednik Josipović i dodao da su znanje, obrazovanje i znanost temelji uspjeha.

Nova zgrada Sveučilišnog kampusa svečano je otvorena prije desetak dana, a radovi su počeli 2009. godine i stajali su 70 milijuna kuna koje je osigurala hrvatska vlada. Zgrada ima 19 predavaonica, 33 kabineta, arhiv, knjižnicu i dva amfiteatra. Predsjednik Ivo Josipović sastao se danas i s dubrovačkim biskupom mons. Matom Uzinićem, a sutra će obići poluotok Prevlaku. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene