Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na izjavu predsjednika Ive Josipovića o kukanju stiglo je more reakcija, ali i on sam je za Dnevnik Nove TV pojasnio kako je prije svega mislio na Vladu i gospodarstvenike.


Na izjavu predsjednika Josipovića kako u Hrvatskoj vlada kultura kukanja umjesto da se zasuču rukavi i da se radi tražili smo reakcije. Ima onih koji se s njim djelomično slažu, a ima i onih koji ga žestoko napadaju.

Vezani članci Sjednica Vlade, ilustracija Plenković: ''Ako se nastavi trend, tijekom vikenda ćemo vidjeti što s mjerama nakon 1. veljače'' Šteta na kućama u Majskim Poljanama Provjerili smo hoće li nakon odluke Vlade i privatni distributeri otpisati račune za struju stanovnicima potresom pogođenih područja

Gospodarska situacija toliko je ozbiljna, kazao je predsjednik za Dnevnik Nove TV, da rukave najviše treba zasukati Vlada s jedne, ali i gospodarstvenici s druge strane.

>> Josipović naglasio: Većina Hrvata je spremnija kukati, nego zasukati rukave i raditi'

'Moja poruka o tome da se mora više raditi, da se moraju zasukati rukavi, naravno, ne odnosi se na nesretne ljude koji su nezaposleni, nego na one koji bi svojim radom morali omogućiti da se dođe do novih radnih mjesta. Mislim da je ključno pitanje društvene odgovornosti', rekao je predsjednik Josipović.

'Hrvati puno kukaju i sindikati su s tim upoznati, no kad treba doći na prosvjede, onda je to u nešto manjem broju', mišljenje je predsjednika Matice hrvatskih sindikata Vilima Ribića.

'Sasvim sigurno da od 370.000 ljudi jedan dio ne želi raditi i na burzu dolazi samo zbog socijalnih prava', kaže predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim.

'Prvenstveno se on, da je htio pošteno odraditi svoj posao, trebao obrušiti na Vladu koja je u ovih godinu dana nanijela više štete nego koristi ovom društvu, u odnosu na ono što su obećavali u predizborno vrijeme', kazao je Boris Kunst iz HDZ-ovog Odbora za poduzetništvo, obrt i rad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook