Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan Europske unije

Josipović: Nije dovoljno osuditi i zatvoriti, već i oduzeti imovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez borbe protiv korupcije nema europske Hrvatske, istaknuo je predsjednik Josipović prilikom obilježavanja dana Europske unije na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu čija je ovogodišnja tema korupcija.

 Prema procjenama svjetske banke Hrvatska zbog korupcije gubi 12 i pol milijradi kuna na godinu koje bi se mogle iskorisiti u borbi s krizom. Da bi borba protiv korupcije bila efikasna, smatra predsjednik, nije dovoljno samo osuditi nekoga i zatvoriti ga, već je potrebno oduzeti svu imovinu za koju se pokaže da je stečena ilegalno.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

'Ako netko ima plaću 10-15, 20 tisuća kuna, ako je visoki državni dužnosnik onda 25-30. Ne može imati sedam vila, osam Maybacha i ne znam čega sve ne. Prema tome Hrvatska mora imati mehanizam prema kojem će se efikasno provjeriti da li je takva neka imovina legalna ili možda nije. Ako nije cijela takva imovina se mora oduzeti,' rekao je predsjendik Josipović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene