Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan Grada

Josipović na proslavi 785. obljetnice Čazme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović bio je danas na proslavi 785. obljetnice Čazme, moslavačkoga grada koji danas proslavlja blagdan svoje župe - Sv. Marije Magdalene.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća predsjednik Josipović podupro je gospodarski napredak čazmanskoga kraja, ističući kako cijela Hrvatska mora postati moderna i europska zemlja koja će biti prepoznatljiva po kreativnosti, upornosti i radu.

Predsjednik je Čazmancima, kao što je to već učinio u više hrvatskih gradova, obećao pomoći u nabavi klavira za njihov centar za kulturu.

Na proslavi Dana Čazme, grada s 8.000 stanovnika, bio je i ministar turizma Damir Bajs, koji je, kako je rekao, posebno zadovoljan velikim napretkom u razvoju turizma u tom kraju, za što su mnogi pokazali zanimanje.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak rekao je da je taj kraj u posljednje vrijeme, uz pomoć ministarstava i drugih državnih institucija, bio veliko gradiliše te da je osobito mnogo uloženo u razvoj vodovodne i cestovne mreže, a otvaranje novih radnih mjesta trebala bi potaknuti i gotovo rasprodana poduzetnička zona u tom gradu.

Pročitajte i ovo Incident tijekom izjave ministra Medveda NA TERENU VIDEO Dok je ministar Medved u Čazmi davao izjavu, jedan muškarac izazvao je incident Posljedice nevremena - 1 POD PLJUSKOM I MUNJAMA Reporter Dnevnika Nove TV iz Čazme: Mještani ne pamte ovakvo nevrijeme - "Užasno. Brat i mama su plakali, od tih kamiona mi živimo"

Predsjednika su mladi puhači oduševili. Ali ništa manje predsjednika nije oduševila Božićna priča obitelji Salaj. 'Kreativnost je odigrala najveću ulogu, nije stvar u lampicama, trebamo se toga sjetiti', rekao je.  Svoja je zapažanja predsjednik ostavio i u knjizi dojmova. Otvorio je izložbu čazmanskog umjetnika, ali o politici i zaduživanju, Ivo Josipović nije htio razgovarati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene