Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjeda prava i pravde

Josipović: Ja mislim da vam moj izraz lica dovoljno govori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović je povodom presude generalima rekao da njegov izraz lica najbolje govori kako je doživio presudu. Zahvalio im se na žrtvi za Hrvatsku napominjući da su pobijedili povjerenje u pravo i pravdu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Autorica Ivana Petrović Ovdje pogledajte specijal 'Godina slobode' o danu koji je ujedinio Hrvatsku Slika nije dostupna Novi napad na turskog suca Njemački list: 'Gotovinu i Markača oslobodio radno nesposoban sudac'

Obraćajući se hrvatskoj javnosti povodom oslobađajuće presude hrvatskim generalima, predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je kako je Žalbeno vijeće Haškog suda donijelo 'zakonitu i pravednu presudu koja je potvrdila sve u što smo vjerovali, a to je da su hrvatski generali nevini te da hrvatske snage nisu djelovale kroz udruženi zločinački pothvat'.

Hrvatskim se generalima kao vrhovni zapovjednik zahvalio na žrtvi.

>> UŽIVO: EKSPLOZIJA SREĆE U HRVATSKOJ - SLAVI SE SLOBODA GENERALA!

Josipović je dodao kako je presudom potvrđeno da Hrvatska nije počinila etničko čišćenje te da je borba za slobodu u Domovinskom ratu bila časna. 'Pobijedilo je povjerenje u pravo i pravdu', istaknuo je predsjednik napominjući kako ostaje odgovornost da se brinemo za sve žrtve rata, ali i da kaznimo sve odgovorne za zločine.

'Takvih je zločina bilo i sa strane obrane, nažalost', rekao je Josipović. 'Hrvatska nije odgovorna za zločine pojedinaca, ali je odgovorna za njihovo kazneno procesuiranje', dodao je.

Predsjednik je također rekao da je današnja presuda simbolična za sve žrtve kojima ćemo se pokloniti u nedjelju u Vukovaru. Pritom je aludirao na obljetnicu pada tog grada.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsjednik je na pitanje kako je doživio presudu rekao: 'Ja mislim da moj izraz lica govori dovoljno'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene