Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo ponudio je da Vukovar bude mjesto prvog susreta predsjednika Hrvatske i Srbije, Ive Josipovića i Borisa Tadića.


'Susret dva predsjednika u Vukovaru svijetu bi poslao poruku da su Hrvatska i Srbija spremne razvijati kvalitetne dobrosusjedske odnose', izjavio je Sabo.

Vezani članci Prometna nesreća, ilustracija - 4 Tragedija kod Vukovara: Motociklist poginuo nakon što mu je prednost oduzeo 72-godišnji vozač automobila Sjekira, ilustracija Sjekirom na policajca: Pijana nazvala policiju, a onda ih napala zajedno s muškarcem, u samoobrani se koristio suzavac

Kako prenose mediji, takvu je mogućnost ponudio potpredsjedniku Vlade Srbije Božidaru Đeliću, prilikom nedavnog sudjelovanja na konferenciji Europske unije posvećenoj pripremi Strategije za Podunavlje, koja je održana u Budimpešti.

Svoju je 'ponudu' ponovio i tijekom prijema izlaslanstva srbijanske općine Stare Pazove. U razgovorima s izaslanstvom, koje je predvodio predsjednik Goran Jović, najveća pozornost posvećena je prekograničnoj suradnji i sudjelovanju u projektima koje bi Vukovar i Stara Pazova, mogli zajednički kandidirati prema pretpristupnim fondovima Europske unije.