Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik u Kabulu

Josipović: Hrvatska spremna pomagati Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji boravi u službenom posjetu Afganistanu, sastao se u subotu s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem.

Karzai je Josipoviću zahvalio na pomoći Hrvatske i dodao da se nada daljnjem razvoju odnosa između dviju zemalja.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna u Afganistanu Samoubilački napad u obrazovnom centru: Raste broj poginulih u snažnoj eksploziji

>> Josipović s vojnicima HV-a u Afganistanu: 'Budite ponosni na njih!'

>> Josipović: Afganistan je prilika za gospodarski uspjeh!

'Pozdravljam predsjednika predivne zemlje koja je u dobrim odnosima s Afganistanom, koja nam pomaže i zahvalni smo vam na tome', rekao je Karzai nakon razgovora s Josipovićem. 'Nadamo se razvoju odnosa na svim poljima, posebno na polju gospodarstva', dodao je afganistanski predsjednik.

Josipović je naglasio da je Hrvatska spremna pomoći Afganistanu u uspostavi mira, te dodao da je s Karzaijem razgovarao i o razvoju gospodarskih odnosa.

'Hrvatska sudjeluje u međunarodnim naporima usmjerenima na uspostavu mira u vašoj zemlji. Jako cijenimo napore koje ste poduzeli u obnovi i pomirbi i Hrvatska je spremna pomoći vam u tome', rekao je Josipović, prvi hrvatski predsjednik koji je posjetio Afganistan i hrvatske vojnike u sastavu međunarodne misije ISAF koju predvodi NATO.

'Razgovarali smo o mogućnostima razvoja gospodarske suradnje, te osobito suradnje na području obrazovanja', rekao je Josipović, dodajući da Hrvatska ima vrlo dobar obrazovni sustav, te da je pozvao afganistanske studente da dođu u Hrvatsku.

Josipović, predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, posjetio je u petak hrvatski kamp Cobra u sklopu kampa Warehouse pod turskim zapovjedništvom u kojem su smješteni vojnici 16. kontigenta iz Hrvatske. Trenutno se u Afganistanu nalazi 334 vojnika iz Hrvatske. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene