Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik u Kabulu

Josipović: Afganistan je prilika za gospodarski uspjeh!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska već sudjeluje u civilnim naporima za obnovu Afganistana, a ta je zemlja prilika i za poslovni uspjeh hrvatskih gospodarstvenika, izjavio je u Kabulu predsjednik Ivo Josipović.

Josipović, koji boravi u službenom posjetu Afganistanu, razgovarao je o političkom stanju i obnovi osnovnih životnih funkcija zemlje s civilnim predstavnik NATO-a Markom Sedwillom. Sedwill je u izjavi za novinare nakon sastanka pozdravio odobreno povećanje hrvatskog kontigenta na 350 vojnika rekavši kako je ono 'vrlo značajno i dobrodošlo'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Slika nije dostupna Nisu je očekivali VIDEO Angela Merkel Afganistancima priredila iznenađenje

>> Petraeus Josipoviću nahvalio hrvatske vojnike



Josipović je novinarima rekao da je Hrvatska sudjelovala u izgradnji i opremi medicinske infrastrukture i školskog sustava, te da u toj zemlji posluje određeni broj hrvatskih gospodarstvenika.
'Od 2014. svi će u tu zemlju intenzivno ulagati i osvarivati nove poslove. To je prilika za Hrvatsku i hrvatske gospodarstvenike da ostvare određeni uspjeh', rekao je Josipović.

Hrvatska već sudjeluje u 23 razvojna projekta u Afganistanu vrijedna 1,1 milijun dolara, samostalno i u okviru UN-ova razvojnog programa (UNDP). Neke hrvatske tvrtke već su dobile poslove na izgradnji infrastrukture i cesta u Afganistanu. Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske posjetio je hrvatski kamp Cobra u sklopu kampa Warehouse pod turskim zapovjedništvom u kojem su smješteni vojnici 16. kontigenta iz Hrvatske. (Hina)

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene