Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utakmica Hrvatska-Srbija

Josipović će utakmicu danas gledati s Tadićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas u svom Uredu izaslanstva Hrvatskog nogometnog saveza i Fudbalskog saveza Srbije uoči večerašnjeg odigravanja kvalifikacijske nogometne utakmice za SP 2014. u Maksimiru istaknuvši u prigodnoj riječi kako očekuje odličnu utakmicu i sportsko navijanje.

'Siguran sam da će sportaši izgarati na terenu, no nema pravog sportskog doživljaja bez publike radi koje se utakmica i igra', rekao je predsjednik Josipović, dodavši kako očekuje da će navijanje biti korektno. 'Nasilju i prostakluku nema mjesta na terenu', rekao je Josipović izrazivši nadu da će atmosfera biti na razini obiju reprezentacija.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Maksimiru Femicid Policija objavila detalje dvaju krvoprolića koja su potresla Zagreb: Otkrili kako je umro muškarac koji je ubio ženu u Maksimiru Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici

>> Milanović: Uvrede nadglasajte pjesmom ili zvižducima!

Predsjednik HNS-a Davor Šuker je rekao da se hrvatska reprezentacija dugo sprema za večerašnju utakmicu, još otkad je saznala datum odigravanja i dodao kako očekuje da će susret proteći u sportskom ozračju i da će stadion Maksimir biti odličan domaćin. 'Svi navijači žele pobjedu svoje reprezentacije', rekao je Šuker, poželjevši da se dobra atmosfera ponovi i u Beogradu.

Zahvalivši predsjedniku Josipoviću na prijemu, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić je istaknuo da su odnosi dvaju nogometnih saveza na vrlo visokoj razini i mogu biti uzor i u drugim sferama društvenog života i izgradnji boljih odnosa. 'Večerašnja utakmica važna je za oba nogometna saveza', naglasio je Karadžić, izrazivši očekivanje da će nakon devedeset minuta pobijediti bolja momčad, nogomet i fair play. Također je rekao da slijedi uzvrat u Beogradu na kojem će nastojati uzvratiti za gostoprimstvo i prijateljski doček u Zagrebu.

Od gostiju dobio dres i rakiju

Predsjednik Josipović je, odgovarajući na novinarski upit, potvrdio da će večerašnji susret dviju reprezentacija pratiti u društvu s bivšim srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem koji će zastati u Zagrebu na putu u Sloveniju. Upitan za poruku igračima i navijačima, Josipović je rekao da im poručuje da igraju najbolje što mogu i pobijede, ali i da gledatelji budu korektni kako bi pobjeda bila potpuna. Izaslanstvo Fudbalskog saveza Srbije poklonilo je predsjedniku Josipoviću dres srpske reprezentacije i rakiju. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene