Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trajna podrška'

Josipović: BiH u Hrvatskoj ima prijatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović poručio je bosanskohercegovačkim političarima i predstavnicima međunarodne zajednice koji djeluju u toj zemlji kako BiH može trajno računati na potporu i prijateljstvo Hrvatske, uključujući i pomoć na njezinu putu prema Europskoj uniji.

'Došao sam ovdje da vam kažem da smo prijatelji, da vam kažem koliko nam je BiH važna i da želimo podijeliti zajedničku europsku budućnost', kazao je Josipović na primanju kojega je u Sarajevu u njegovu čast priredio hrvatski veleposlanik u BiH Tonči Staničić i kojemu su nazočili gotovo svi važniji političari iz BiH i akreditirani veleposlanici.

Hrvatski je predsjednik dodao kako je BiH potreban optimizam, podsjetivši da je ta zemlja sada u situaciji u kojoj je Hrvatska bila prije dosta godina kada je tek trebala provesti reforme nužne za priključenje EU. 'Siguran sam da možete osigurati svoju europsku budućnost, da ćete to učiniti i da ćete imati mnoge prijatelje na tom putu', kazao je Josipović dodajući kako će Hrvatska to svakako biti.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

>> Josipović i Radmanović: Hrvatska i BiH ostaju prijatelji

Hrvatsko iskustvo, kako je kazao Josipović, svakako stoji na raspolaganju BiH. Hrvatsko članstvo u EU donosi i izazove, ocijenio je Josipović pozvavši vlade i sve druge institucije da nastave graditi dobre uzajamne odnose, a da trenutačne poteškoće poput onih u trgovini shvate kao pozitivne izazove.

Hrvatski je predsjednik na kraju istaknuo kako svakoga u BiH, bez obzira na nacionalnost, doživljava kao prijatelja. 'Još jednom vam kažem, u Hrvatskoj imate prijatelja i suradnika', kazao je Josipović.

Hrvatski se predsjednik na kraju prvog dana službenog posjeta BiH na radnoj večeri sastao s predsjedateljem vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom te predsjednikom vlade Federacije BiH Nerminom Nikšićem i Republike Srpske Željkom Cvijanović. U utorak Josipović putuje u Brčko a zatim će posjetiti i Tuzlu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene