Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera HAC-HGK

Sapunar na ispitivanju: 'Neće se braniti šutnjom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu počinje ispitivanje Josipa Sapunara, osumnjičenog za izvlačenje 5 milijuna eura iz Hrvatskih autocesta

Josip Sapunar je osumnjičen u sklopu afere HGK-HAC da je iz HAC-a izvukao više od 5 milijuna eura. 'Neće se braniti šutnjom', poručio je njegov odvjetnik Veljko Miljević.

Pročitajte i ovo Prepoznajete li osobu s fotografije? Pogledajte Prepoznajete li osobu s fotografije? Policija traži ovog muškarca od prosinca prošle godine Krađa automobila Velika zarada Pala organizirana banda, 7 godina krali automobile u Zagrebu i okolici: Ukrali najmanje 20 vozila, pogledajte kako su izgledale njihove akcije

'Šutnjom se neće braniti. Hoćemo li u ovom momentu izabrati kraću obranu ovisi od njegovog fizičkog i psihičkog stanja jer je on cijeli dan jučer radio s njima. Nije se odmarao jer je izgleda, išao po pretragama', kazao je Miljević.

U koga će Sapunar dalje pokazati prstom, još će se vidjeti, no sigurno je da mnogi mirno ne spavaju nakon što je izbila ova afera.

>> HAC ponovno pod 'opsadom' policije, Sapunar ujutro na ispitivanju

Bivši šef HAC-ovih financija dovodi se u vezu s 'pranjem' više od 5 milijuna eura preko tvrtki Igora Premilovca, koji je isplivao u slučaju HGK. Premilovac je, prema pisanju tiska, priznao da je na austrijski račun njegove češke tvrtke Remorker, osim milijuna izvučenih iz Komore, sjedao i onaj HAC-ovih podizvođača za fiktivne ugovore. Spominju se tako Viadukt, Zagorje-Tehnobeton, Osijek Koteks i Strabag. Te su tvrtke ispostavljale HAC-u račune za nepostojeće poslove, a HAC bi njima novac isplaćivao na austrijske račune čeških tvrtki.

Inače, Sapunar je prije tri godine bio uhićen zbog sumnji da je preko Fimi medije iz HAC-a izvlačio novac za crni fond HDZ-a. Podsjetimo, u tom je slučaju optužnica srušena zbog prekoračenih rokova, što predstavlja jedan od navećih skandala Državnog odvjetništva. (Media servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene