Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održan i prosvjed

Potencijalni predsjednički kandidat premijera pitao tko će odgovarati za smrt Kristiana Vukasovića

Kristian Vukasović (Foto: Dnevnik.hr)
Kristian Vukasović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Stipan Vukasović, otac Kristiana Vukasovića (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Stipan Vukasović, otac Kristiana Vukasovića (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kristian Vukasović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Dok u Splitu prosvjednici traže od vladajućih da pronađu krivca za smrt Kristijana Vukasovića, na Markovu trgu u Zagrebu potencijalni predsjednički kandidat Josip Juretić došao je do premijera Plenkovića i pitao ga tko će biti odgovoran za taj slučaj i što on misli o smrti mladića.

Mogući kandidat na nadolazećim predjedničkim izborima Josip Puretić premijera Andreja Plenkovića pitao je tko će odgovarati za smrt Kristiana Vukasovića. Pitao je premijera i je li ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković odgovoran za smrt 18-godišnjeg Kristiana. ''Ne. Nemojte vi meni stavljat formulacije. Treba točno vidjeti što se i kako dogodilo. Ne možemo ovako na cesti to odlučiti'', rekao je premijer.

Pročitajte i ovo Milanović i Plenković Iz minute u minutu Milanović objavio kada će dati mandat Plenkoviću, napravili potez bez presedana pa se predomislili Milorad Pupovac Formiranje nove vlade Pupovac o vladajućoj većini bez SDSS-a: "Plenković nije imao drugog izbora"

''I kako komentirate zapravo tu situaciju da mladić bude zatvoren u jedan pritvor i da ga u institucijama Republike Hrvatske majka dolazi u lijesu pokupit?'', pitao je Puretić Plenković koji je odgovorio kratko. ''To smo sve već komentirali. Loše'', odgovorio mu je premijer.

Prosvjed zbog Kristiana

Građani su u utorak u Splitu ispred zgrade Županijskog suda održali prosvjed zbog smrti 18-godišnjeg Kristiana Vukasovića koji je preminuo nakon što je u KBC Split doveden iz zatvora u Bilicama.

Pedesetak prosvjednika i promatrača u rukama su nosili transparente na kojima je pisalo "Danas moj, sutra vaš", "Kristiana je ubila pravosudna mafija", "Pravda i zakon za sve", "Dosta je zakona mafije", "Istina", "Kristian Vukasović".

Suorganizatorica prosvjeda i aktivistkinja Gordana Šprajc ustvrdila je da je "Kristian Vukasović ubijen dok je bio u rukama hrvatskih institucija" te istaknula da su prosvjednici došli na današnji praznik kako bi ukazali da hrvatski narod nema neovisnost, jednakost pred zakonom, pravnu državu i zaštitu vladavine prava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene