Josip Klemm
Josip Klemm Foto: Marko Lukunic

Vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security Josip Klemm stigao je u srijedu u Remetinec na izdržavanje zatvorske kazne zbog izvlačenja novca iz svoje zaštitarske tvrtke. Nekoliko puta odgađao je odlazak u zatvor.


Županijski sud potvrdio je da je Josip Klemm u utorak poslijepodne došao u Remetinec na izdržavanje kazne. Bit će u Centru za dijagnostiku gdje će, nakon što mu utvrde psihofizičko zdravlje, odlučiti u koji će zatvor.

Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je presudu Klemmu, koji je 2017. godine proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora jer je svoju tvrtku fiktivnim ugovorima s drugim poduzećima oštetio za gotovo tri milijuna kuna. Može tražiti uvjetnu nakon što odsluži pola kazne. Četiri puta je odgađao odsluženje kazne.

Prva odgoda je bila zbog započetog posla. Druga jer je završio u bolnici nakon prometne nesreće. Zbog zdravlja mu je odsluženje odgođeno do ožujka, a potom su uslijedile još dvije odgode, a jedna je bila i zbog pandemije koronavirusa.

Josip Klemm (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Klemm se trebao javiti u Remetinec na izvršavanje zatvorske kazne, no Sud je odobrio odgodu

Zbog zakazane operacije u siječnju tražio je još jednu odgodu, no ona mu je odbijena. Klemm se na to žalio, no žalba ne odgađa izvršenje presude stoga se morao javiti u zatvor 26. siječnja.